AΜBER ALERT: Ποιοι εξαφανίστηκαν και αναζητούνται μετά την απόβαση των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο

aμber-alert-ποιοι-εξαφανίστηκαν-και-αναζητού-1004516

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές, οι «φιλελεύθεροι», τα κανάλια, οι δημοσιογράφοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Νίκος Αλιβιζάτος και οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ

Η κυβέρνηση υπήρξε διπλά τυχερή με τα όσα ακολούθησαν την «απόβαση των ΜΑΤ» σε Λέσβο και Χίο, αρχές της εβδομάδας.

Πρώτον, δεν υπήρχαν θύματα στις συγκρούσεις των ΜΑΤ με τους κατοίκους. Ο «καλός θεός» της Ελλάδας, που αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα αυτό αναμφίβολα υπάρχει, φρόντισε να μην έχουμε νεκρούς από «καμία από τις δυο πλευρές» (πού καταντήσαμε και τι …γράφουμε!).

Δεύτερον, οι αντιδράσεις των κατοίκων υπήρξαν τόσο μαζικές και δυναμικές, που οδήγησαν την κυβέρνηση σε πλήρη αναδίπλωση, με απόφαση για απόσυρση των ΜΑΤ από τα δυο νησιά. Ευτυχώς. Για φανταστείτε να εξακολουθούσε ο εμφύλιος σε Λέσβο και Χίο, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν θα άνοιγε τα σύνορα να εξαπολυθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ευρώπη- κατ’ ουσία να μείνουν σε Ελλάδα και Βουλγαρία, άντε και σε Κύπρο, γιατί οι υπόλοιποι ευρωπαίοι αρνούνται ουσιαστικά να αναλάβουν το κόστος που τους αναλογεί.

Τα όσα συνέβησαν όμως στα νησιά μετά την «απόβαση των ΜΑΤ» δεν μπορεί παρά να αναδειχτούν. Είναι υποχρέωση προς τη χώρα, τους πολίτες, αλλά και τους κατοίκους των ακριτικών νησιών. Τα «Παιχνίδια Εξουσίας», με αίσθημα ευθύνης, αλλά και στο κλίμα των ημερών, αναζητούν εκείνους που εξαφανίστηκαν και αναζητούνταν τις μέρες εκείνες που τα είδαμε …όλα!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Ειδικά των καναλιών, με εξαίρεση ίσως κατά διαστήματα το Mega, παρότι το δόγμα τους συνήθως είναι το «παίζουμε οτιδήποτε έχει αίμα και …σπέρμα». Ωστόσο, στη Λέσβο και στη Χίο έγινε …μια εξαίρεση(!), γεγονός, πάντως, που προκάλεσε την οργή των κατοίκων και την απέχθεια πολλών συμπολιτών που ζητούν ενημέρωση. Καλά που υπήρχε και η χειρονομία του Περιφερειάρχη και πληροφορηθήκαμε πως κάτι γίνεται στα νησιά, αλλά και ότι ο Περιφερειάρχης είναι απρεπής και αποτυχημένος- όχι «ακροδεξιός» δεν μάθαμε ότι είναι, τέτοιες αποκαλύψεις κάνουν …τζιζ! Ένα δεν καταλάβαμε, ότι υπάρχει το Διαδίκτυο και ότι τα βίντεο παίζουν στο Διαδίκτυο- Αλήθεια, αν δεν υπήρχαν τα βίντεο, ποιος θα πίστευε τους παθόντες όταν θα τα κατάγγειλαν;

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ΛΕΣΒΟΥ,ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ κοκ: Εδώ εξαφανίστηκε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, τον …Στεφανάδη θα ψάχνουμε τώρα που κάνει και εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς;

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: Μετά τις εκλογές ξέχασαν τα …δικαιώματα, που τα θυμούνταν μόνο όταν η προηγούμενη κυβέρνηση συγκρουόταν με κάποια κοινωνική ομάδα! A λα καρτ φιλελεύθερος δεν υπάρχει όμως- όπως στην Ελλάδα, με εξαίρεση λίγες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν φιλελεύθεροι του πολιτικού φιλελευθερισμού, αλλά απλώς …νεοφιλελεύθεροι!

ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ: Ο γνωστός καθηγητής, του οποίου οι δημοκρατικές ευαισθησίες δεν αμφισβητούνται από κανέναν, έχει οριστεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επικεφαλής Επιτροπής για τη Διερεύνηση της Αστυνομικής Βίας. Ακριβώς όμως επειδή δεν αμφισβητούνται οι δημοκρατικές ευαισθησίες του Νίκου Αλιβιζάτου, αναζητούνται εις …διπλούν οι λόγοι εξαφάνισης τόσου του ιδίου, όσο και της Επιτροπής που προΐσταται για τα όσα έγιναν σε Λέσβο και Χίο!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: Καλά, αυτή αναζητείται γενικώς με ότι έχει να κάνει με την ανάληψη ευθυνών για το προσφυγικό! Η έννοια της φέρεται να είπε πώς οι όποιοι πρόσφυγες και μετανάστες δεν θα περάσουν τα σύνορα από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία (άντε και από την Ιταλία) προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες – και για αυτό ενεργεί!

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ: Πέραν του να εμφανίζονται ως το μακρύ χέρι συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων και πέραν του να υπερασπίζονται συντεχνιακά δικαιώματα (σωστά πράττοντας, αν το κάνουν με όλες τις κυβερνήσεις), έχουν ρόλο και στην υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και το να μην μετατραπεί η ΕΛΑΣ σε αντίπαλο των πολιτών, όπως με ορισμένες δυνάμεις της έπραξε σε Λέσβο και Χίο! Δυστυχώς, η πλειοψηφία των συνδικαλιστών των σωμάτων ασφαλείας πολλές φορές παρεκκλίνει του θεσμικού της ρόλου.

Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όμως, έγιναν και άλλα πολλά, που είναι πραγματικά ιδιαίτερα επικίνδυνα. Σε νεότερο σημείωμά μας…

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook