Αμαζόνιος: Εντοπίστηκαν νεκροί ο δημοσιογράφος και ο επιστήμονας που αγνοούνταν

αμαζόνιος-εντοπίστηκαν-νεκροί-ο-δημο-1465060

Έπειτα από μία εβδομάδα ερευνών, βρέθηκαν οι σοροί των δύο ανδρών που αγνοούνταν στον Αμαζόνιο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ βραζιλιάνικων ΜΜΕ, τα πτώματα ανήκουν στους δύο αγνοούμενους, τον Βρετανό δημοσιογράφο Ντομ Φίλιπς και τον ειδικό σε θέματα που αφορούν τους αυτόχθονες της περιοχής, Μπρούνο Περέιρα.

Συγκεκριμένα, δύο πτώματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης και σχολαστικών ερευνών που πραγματοποιούνταν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή με σκοπό τον εντοπισμό τους. Ο πρέσβης της Βραζιλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο γνωστοποίησε την είδηση στην οικογένεια του Φίλιπς κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, νωρίς τη Δευτέρα.

Σε ανακοίνωσή της η πολιτειακή αστυνομία της Αμαζόνας (βορειοδυτική Βραζιλία) ανέφερε την Κυριακή πως “βρέθηκαν αντικείμενα που ανήκουν στους δύο αγνοούμενους: μια κάρτα υγείας, ένα μαύρο παντελόνι, ένα μαύρο σανδάλι και ένα ζευγάρι μπότες που ανήκουν στον Μπρούνο Περέιρα κι ένα ζευγάρι μπότες και ένα σακίδιο που ανήκουν στον Ντομ Φίλιπς και περιέχει ρούχα”.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο άνδρες θεάθηκαν για τελευταία φορά στις 5 Ιουνίου, να κινούνται κοντά στο ποτάμι όπου βρέθηκαν τα πτώματα. Οι δύο άνδρες βρίσκονταν στον Αμαζόνιο για ένα ρεπορτάζ, σε περιοχή της ζούγκλας κοντά στα σύνορα με το Περού και την Κολομβία, όπου ζει μεγάλος αριθμός αυτοχθόνων πληθυσμών που δεν έχουν επαφή με τον εξωτερικό κόσμο. Η απομακρυσμένη, άγρια αυτή περιοχή έχει προσελκύσει τη δραστηριότητα συμμοριών που διακινούν κοκαΐνη, αλλά και παράνομους ανθρακωρύχους και κυνηγούς, μεταξύ άλλων.

Ομάδες με δραστηριότητα στην περιοχή λένε ότι και οι δύο άνδρες είχαν δεχθεί απειλές για το έργο τους, με το οποίο υποστήριξαν τα δικαιώματα των ιθαγενών στην περιοχή.

Ο Φίλιπς ζούσε στη Βραζιλία για περισσότερο από μια δεκαετία και ήταν συνεργάτης της εφημερίδας «Guardian». Ο Περέιρα ήταν ειδικός σε απομονωμένες φυλές στον Αμαζόνιο και πραγματοποιούσε έρευνα στην περιοχή, για ένα βιβλίο.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook