Αλόγλου: Ο Δήμος Χανίων έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για την απαλλαγή δημοτικών τελών σε επιχειρήσεις

αλόγλου-ο-δήμος-χανίων-έχει-ολοκληρώσ-1100491

Την κατάσταση που επικρατεί αλλά και τις συνέπειες της πανδημίας στην τοπική οικονομία, σχολίασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χανίων, Τάσος Αλόγλου, στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο κ. Αλόγλου, είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, διακόπτοντας υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με κρατική εντολή και στο επόμενο διάστημα οι ωφελούμενοι επιχειρηματίες θα το δουν στους λογαριασμούς τους.

«Ο Δήμος Χανίων είναι από τους λίγους, αν όχι ο μοναδικός στην Ελλάδα που έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία αποστολής των στοιχείων για περίπου 3.000 Χανιώτικες επιχειρήσεις που αιτήθηκαν απαλλαγή στα δημοτικά τέλη, λόγω lockdown» είπε και συμπλήρωσε πως η οικονομική απαλλαγή αφορά στο διάστημα που προβλεπόταν οι αναστολές στη λειτουργία τους με υπουργικές αποφάσεις, ενώ οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα δουν την απαλλαγή στα τέλη των μηνών αυτών αναδρομικά, σε επόμενους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, ο κ. Αλόγλου επεσήμανε ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χανίων έχει καταφέρει να εξασφαλίσει επιπλέον έσοδα από διάφορες ενέργειες και έτσι ο Δήμος είναι σε μια πιο πλεονεκτική θέση έχοντας αυτό το πλεόνασμα των 5 εκατομμυρίων ευρώ που συνολικά είδε ο Δήμος στα ταμεία του. «Παρ΄όλα αυτά, θα υπάρξει μια δύσκολη χρονιά για την οικονομία συνολικά και στο τέλος της, θα μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για το που βρισκόμαστε, αλλά και για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χανίων.

Ως προς τη στοχοθεσία και τον προγραμματισμό του Δήμου Χανίων για τα έργα που θέλει να κάνει στο μέλλον, ο κ. Αλόγλου είπε ότι ο σχεδιασμός δεν έχει παρεκκλίνει παρά την ιδιαίτερη συγκυρία. «Κάθε δημοτική αρχή πρέπει να ορίζει που αποβλέπει έσοδα και χρηματοδοτήσεις για να υλοποιεί της αποφάσεις της» τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο Δήμος έχει κάνει δουλειά και με τα τέλη που εισπράττει από δημότες και επιχειρήσεις, αλλά και από επιχορηγήσεις και προγράμματα που μπορεί να διεκδικήσει. «Εμείς το έχουμε κάνει από την αρχή. Εκτός αυτού όλες οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις που έχουμε προαναγγείλει (Δημοτική Αγορά, Νεώρια, Κήπος κλπ), έρχονται από εξωτερικές χρηματοδοτήσεις και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου, ούτε τις τσέπες των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Αλόγλου δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στους πολίτες που θέλουν να διορθώσουν τα τετραγωνικά στα ακίνητα ιδιοκτησίας τους, πως η διαδικασία «τρέχει» μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook