Αλόγλου: «Δεν μπορούμε να εξαντλήσουμε τα όρια του χώρου, τα Χανιά πρέπει να παραμείνουν ένας ασφαλής προορισμός»

αλόγλου-δεν-μπορούμε-να-εξαντλήσουμ-1000757

Στα… κάγκελα βρίσκονται επιχειρηματίες στα Χανιά, περιμένοντας με αγωνία τις κυβερνητικές αλλά και της δημοτικές αποφάσεις για τους παραχωρούμενους χώρους εν όψει της «κουτσουρεμένης» λόγω κορονοϊού τουριστικής σεζόν.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε στον SUPER FM 89.6 στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά, το πρωί της Τετάρτης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χανίων, Τάσος Αλόγλου, ξεκαθαρίζοντας οτι και ο δήμος βρίσκεται σε αναμονή της συζήτησης στη Βουλή, τονίζοντας όμως οτι αναφορικά με τους παραχωρούμενους χώρους,η πρόθεσή του είναι να τηρήσει αυστηρά τους κανόνες της αρχαιολογίας, καθώς και του 1.5 μέτρου για διέλευση πεζών και για λόγους ασφαλείας.

Αρχικά, επισήμανε οτι δεν πρέπει να παραχωρούμε χώρο αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα, αφού αν εξαντληθούν τα όρια και να συνωστίζονται χιλιάδες επισκέπτες σε 1.5 μέτρο, δημιουργείται μία υγειονομική βόμβα: «Τα Χανιά πρέπει να παραμείνουν ένας ασφαλής προορισμός σε σχέση με την πανδημία» σχολίασε.

Στο μείζον ζήτημα της εστίασης, στο λιμάνι είναι «δεδομένο πια οτι θα παραμείνει ο χώρος όσο ήταν πέρσι, στα 6.100 τμ και όχι τα 4.500 τμ που θα εφαρμοζόταν φέτος, όμως μέσα στην πόλη είναι πιο περιορισμένες οι δυνατότητες. Σε περιοχές όπως η οδός Νταλιάνη θα υπάρχουν συναντήσεις για την δυνατότητα παρέμβασης και αύξηση τετραγωνικών σε διπλανούς και παρακείμενους χώρους, αφού θα πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός λειτουργίας με τον δρόμο όμως ήδη να είναι στα όριά του.

Όσον αφορά τις πλατείες, χρειάζεται μελέτη για το κατά πόσον είναι πρακτικό μαγαζιά σε σημεία όπως η πλατεία 1866 να απλωθούν και στο κέντρο της πλατείας. Σε περιαστικούς δήμους αυτό είναι πιο εφικτό σε καταστήματα εστίασης.»

Ωστόσο, ο Τάσος Αλόγλου ξεκαθάρισε οτι μέχρι τώρα από την κυβέρνηση δεν προβλέπονται ρυθμίσεις για εμπορικά καταστήματα όσον αφορά τα τετραγωνικά και τον κοινόχρηστο χώρο, υπάρχουν όμως σταθερά οι περιορισμοί στα άτομα που μπορούν να μπαίνουν στο μαγαζί κλπ.

Τέλος, ενημέρωσε οτι σε όσους είχαν δικαίωμα σε εκμετάλλευση παραλίας δίνεται η δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης με 40% έκπτωση στα τέλη χρήσης αιγιαλού, με τις διαδικασίες να είναι αρκετά πιο γρήγορες, χωρίς όμως να δίνονται επιπλέον τετραγωνικά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook