Αλλού αύξηση, αλλού μείωση – Τι έδειξαν τα λύματα για τον κορονοϊό στην Κρήτη

αλλού-αύξηση-αλλού-μείωση-τι-έδειξαν-1363610

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων,του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.Την εβδομάδα 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 22 έως 28 Αυγούστου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τρείς από τις δώδεκα (3/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, ενώ πτωτικές τάσεις

παρατηρήθηκαν σε εννέα από τις δώδεκα (9/12) περιοχές του ΕΔΕΛ. Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο (+90%), στην Πάτρα (+77%) και στον Άγιο Νικόλαο (+72%). Πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Ξάνθη (-55%), στο Βόλο (-50%), στα Χανιά (-49%), στην Αλεξανδρούπολη (-47%) και στην Κέρκυρα (-45%) ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις που παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (-24%), στα Ιωάννινα (-19%), στη Λάρισα (-18%) και στην Αττική (-17%).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook