Άλλοι για τη δουλειά και άλλοι για τα… πανηγύρια

άλλοι-για-τη-δουλειά-και-άλλοι-για-τα-1071238

«Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας» είπε με περισσή αλαζονεία και οικειοποιούμενος το έργο άλλων, στα εγκαίνια των 3 πρώτων σταθμών της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι που τα βρήκαν όλα έτοιμα στη ζωή τους και που δεν προσπάθησαν για πολλά, δεν εκτιμούν τη δουλειά. Εκτιμούν τις φιέστες και τα πανηγύρια, αλλά όχι όσους εργάζονται γι’ αυτά.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ειλικρινής, έως κυνισμού. Εξ αρχής δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η ουσία, αλλά η επικοινωνία. Και αυτό υλοποιεί καθημερινά. Όπως είναι αλήθεια ότι η μεγαλοψυχία και η αναγνώριση του έργου των πολιτικών αντιπάλων είναι… ψιλά γράμματα για τους πολιτικούς της Δεξιάς.

Σε αυτούς περισσεύουν η μικροψυχία και η εκδικητικότητα.

Θυμάμαι μια συζήτησή μας όταν με άλλη ιδιότητα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε έρθει να επισκεφτεί το έργο της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά, 3 χρόνια πριν, στο οποίο τον είχα υποδεχτεί με όλες τις τιμές, ως πρόεδρος τότε της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Φεύγοντας, μου είπε με στόμφο κάτι κοινότυπο, κάτι που στα μεγάλα έργα που η κατασκευή τους διαρκεί πολλά χρόνια, είναι συνηθισμένο: «Αυτά τα έργα, μην ξεχνάτε, άλλοι τα ξεκινούν και άλλοι τα ολοκληρώνουν».

Ανταπαντώντας, του είπα κάτι που τότε δεν πίστευα ότι μετά από κάποια χρόνια θα είχε τόσο μεγάλο νόημα: «Κι εσείς, κε πρόεδρε, μην ξεχνάτε ότι μπορεί άλλοι να τα ξεκινούν και άλλοι να τα ολοκληρώνουν, αλλά πάντα υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν τη δουλειά».

Με κοίταξε αμήχανος. Ούτε καν γέλασε με το… υπονοούμενο. Μάλλον δεν του άρεσε η αναφορά μου σε όσους εργάζονται για να ολοκληρωθούν τα έργα…

Τρία χρόνια αργότερα, ο Κυριάκος ως πρωθυπουργός, «τόπε και τόκανε». Λες και το έργο ξεκίνησε επί δικής του κυβέρνησης, ένα χρόνο πριν και παραδόθηκε τώρα. Καμιά αναφορά στην ιστορία. Καμιά αναγνώριση του έργου που κάποιοι έκαναν και της ψυχής που κάποιοι έδωσαν επί 4 χρόνια για να φτάσει το έργο στο σημείο σήμερα να παραδίδεται σε λειτουργία.

Αλλά και καμιά αναφορά στο… κολοβό Μετρό που παρέδωσε, σύμφωνα με τις δεξιές επικοινωνιακές ατάκες. Αφού εγκαινίασε τους τρεις μόνο από τους 6 σταθμούς της επέκτασης της γραμμής προς Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη η εξαίρεση ενός μόνο σταθμού, του καθυστερημένου σταθμού της Βενιζέλου, έγινε αιτία καθυστέρησης του έργου για 3 τουλάχιστον χρόνια. «Εμείς δεν παραδίδουμε κολοβά έργα» είχε δηλώσει με έπαρση όταν, αμέσως μετά τις εκλογές, σταμάτησε το έργο για να καταστρέψει τα αρχαία.

Στη Θεσσαλονίκη, η παράδοση των 12 από τους 13 σταθμούς το 2020, όπως σχεδιάζονταν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν… κολοβό μετρό. Και γι’ αυτό άλλαξαν τον σχεδιασμό και σήμερα γκρεμίζουν ό,τι είχε κατασκευαστεί στη Βενιζέλου.

Στον Πειραιά χτες, εγκαινιάστηκαν οι 3 από τους 6 σταθμούς και ήταν απλώς Δευτέρα…

Σε αυτή τη ζωή δεν είμαστε όλοι ικανοί για τα ίδια πράγματα. Κάποιοι είμαστε για να κάνουμε τη δουλειά και κάποιοι είναι μόνο για τα… πανηγύρια!

Γράφει ο Γιάννης Α. Μυλόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook