Άλλη μία τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης με το εμβόλιο – Τελευταία η χώρα στην ΕΕ

άλλη-μία-τεράστια-αποτυχία-της-κυβέρν-1157304

Μας υποσχέθηκαν δύο εκατομμύρια εμβόλια – Ήρθαν ελάχιστα με αποτέλεσμα το Bloomberg να κατατάσσει την Ελλάδα στις τελευταίες χώρες με βάση τον αριθμό των πολιτών που εμβολιάστηκαν

Το κατάφερε κι΄ αυτό η κυβέρνηση των “αρίστων”. Πέτυχε μία νέα αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα στην πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με το Bloomberg η Ελλάδα είναι 4η από το τέλος παγκοσμίως σε εμβολιασμούς.

Βρίσκεται πάνω μόνο από τη Ρουμανία, την Κόστα Ρίκα και την Αργεντινή. Όπως αντιλαμβάνεστε η χώρα μας είναι τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρώπη γενικότερα, άλλη μία ένδειξη διαχειριστικής ανικανότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει εμβολιάσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου μόλις το 0,02 του πληθυσμού της, αφού η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει εγκαίρως την παραλαβή επαρκών ποσοτήτων εμβολίων, τα οποία σύμφωνα με τον CEO της BioNTech θα έρχονται από εδώ και στο εξής με το «σταγονόμετρο» αφού δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση και τα χρονοδιαγράμματα. .

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ελλάδα είχε μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου εμβολιάσει μόλις… 1,763 άτομα, τη στιγμή που στις 3 Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε πως θα εμβολιάζονται 2.117.440 πολίτες μηνιαίως.

Μάλιστα σε αυτούς ήταν πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς και φίλοι τους οι οποίοι έσπευσαν να το κάνουν πρώτοι, αποδεικνύοντας την ανηθικότητα και τον φιλοτομαρισμό τους, σε βάρος ακόμα και των γιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αναβληθεί οι εμβολιασμοί σε Στερεά Ελλάδα, Βόλο, Ηλεία, Μεσσηνία και Αρκαδία.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει κανένας εμβολιασμός υγειονομικού την Δευτέρα στο Νοσοκομείο και εμβόλια δεν πρόκειται να σταλούν την Κυριακή. Ταυτόχρονα ήρθε και η ακύρωση του εμβολιασμού σε περιοχές των νομών Ηλείας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί ακυρώθηκαν και σε Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας . Ήδη η Επιτροπή των υγειονομικών που είχε αναλάβει τους εμβολιασμούς ενημερώνει τηλεφωνικά γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την ακύρωση των εμβολιασμών. «Δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση εκτός από το ότι δεν θα γίνει εμβολιασμός. Αναβάλλεται, χωρίς εξήγηση και καλούμε ήδη τους συναδέλφους μας για την ακύρωση των ραντεβού τους».

Η λίστα της ντροπής για την ΕλλάδαΧαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως ο Τούρκος CEO της BioNTech δήλωσε χθες πως η εταιρία του που παράγει τα εμβόλια μαζί με την Pfizer αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παραγωγή και αποστολή των εμβολίων στις χώρες.

«Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν δείχνουν καλά, φαίνεται να υπάρχει ένα κενό διότι δεν υπάρχουν άλλα εγκεκριμένα εμβόλια και πρέπει να καλύψουμε το κενό με το δικό μας» δήλωσε ο Σαχίν στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

«Κάποια στιγμή έγινε φανερό ότι δεν θα είναι εφικτό να παραδώσουμε τα εμβόλια τόσο γρήγορα. Όμως πλέον ήταν αργά να γίνουν νέες παραγγελίες» επισήμανε η γυναίκα του Σαχίν, Τουρετσί.

Σύμφωνα με τον Σαχίν, η BioNTech ελπίζει να ξεκινήσει νέα γραμμή παραγωγής στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας τον… Φεβρουάριο, η οποία θα παρασκευάσει 250 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο μισό του 2021, σημείωσε ο Σαχίν.

2 thoughts on “Άλλη μία τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης με το εμβόλιο – Τελευταία η χώρα στην ΕΕ

  1. Σοβαρευτείτε, όσοι κάνουν εμβόλιο θα το μετανοιώνουν ακριβά διότι είναι εμβόλια εξπρές για κονόμα και δεν έχει δοκιμαστεί να δουν τι επιπτώσεις έχει μακροχρόνια, μονάχα 2-5 μήνες μετά που θα το κανείς δεν πεθαίνεις, αν αυτό είναι αρκετό για σας εμβολιαστείτε ! Δεν είναι τυχαίο ότι σας βάζουν να υπογράψετε ότι αυτοί δεν είναι υπευθοινοι για ότι πλάθεται. Είναι σαν τα μανιτάρια που βρήκες στο δάσος, τα τρως με δίκη σου ευθύνη ! Τι χρειαζωμαστε για να καταλάβετε ότι είναι κομπίνα ! Οι επικεφαλής των τεστ και των εμβολίων είναι ….κτηνίατροι, ψαχτε το, τώρα αν έχετε ακούσει ποτέ κτηνιάτρους να φτιάχνουν εμβόλια για ανθρώπους μ γεια σας και χαρά σας το εμβόλιο, και μάλιστα για να το πάω και παραπέρα εγώ σας κερνάω και το δικό μου ! Ειλικρινά !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook