Αλλάζουν όψη τα ανατολικά τείχη και πλατείες των Χανίων με απόφαση του Δήμου – Δείτε πως θα γίνουν | Photos

αλλάζουν-όψη-τα-ανατολικά-τείχη-και-πλ-1011502

Παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η μελέτη για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στο κέντρο των Χανίων, με παράλληλα ανάδειξη των πολιτιστικών και αρχαιολογικών μνημείων της πόλης.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη και ριζική παρέμβαση που επιχειρεί η νέα δημοτική αρχή στη θητεία της, ενώ αφορά στην προεκλογική θέση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη ως προς την καλύτερη αξιοποίηση του δημόσιου ελεύθερου χώρου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι «η παρέμβαση πέραν από την ανάπλαση που προσφέρει, φροντίζει και για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Είναι από τις πρώτες πρωτοβουλίες  που αναλαμβάνουμε και είναι κάτι που είχαμε παρουσιάσει και στην επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, της διαχειριστικής αρχής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εποπτεύουν το έργο. Η χρηματοδότηση θα αντληθεί από το πρόγραμμα «Δράσεις Στρατηγικής ΒΑΑ Δήμου Χανίων – Ομάδα Α» της Ε.Υ.Δ. για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κρήτης 2014-2020».

Ουσιαστικά η μελέτη αφορά στην ολική ανάπλαση του ανατολικού μετώπου των ενετικών οχυρώσεων, με τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου-πλατείας και περιπατητική διαδρομή που θα εκτείνεται κατά μήκους των επιπρομαχώνων Sabbionara και Santa Lucia (ανατολικά τείχη). Επίσης, η μελέτη περιλαμβάνει ανάπλαση και για τις πλατείες «Κολοκοτρώνη» στο κέντρο της πόλης και «Χάου» στη συμβολή της ομώνυμης οδού με την Σελίνου στη Νέα Χώρα.

Την εισήγηση για ανάπλαση των σημείων, ώστε να στεγάσουν και τα σημεία καταφυγής του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αρχιτέκτονας Αντώνης Μυλωνάς, μαζί με εργαζόμενους από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων.

Δείτε ένα δείγμα του πως θα μοιάζουν τα σημεία μετά τις εργασίες ανάπλασης:

Ανατολικά τείχηΣτα ανατολικά τείχη, πάνω από την ανατολική τάφρο η μελέτη περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να λειτουργήσει σαν οργανωμένος κοινόχρηστος χώρος και χώρος καταφυγής του πληθυσμού, ικανός να φιλοξενήσει συνολικά 4.000 άτομα.

Η μελέτη έχει αποσταλεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) προς έγκριση, με θετική εισήγηση.

Πλατεία ΚολοκοτρώνηΣτη συμβολή των οδών Αποκορώνου, Κολοκωτρώνη και Γρηγορίου Ε’ οι εργασίες θα αφορούν στην αφαίρεση των εμποδίων και των άνισων επιπέδων ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η προσέλευση πολιτών.

Η πρόταση στοχεύει στην απρόσκοπτη προσέλευση του χώρου, με αφαίρεση του τοιχίου που βρίσκεται εδώ και παράλληλα στην τήρηση των δεδομένων πολιτικής προστασίας για καθιστικούς χώρους.

Πάρκο Σελίνου και Χάου

Την πρόταση υπερψήφισε το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνοντας την ευχαρίστησή τους από την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου.

Ρεπορτάζ: Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

3 thoughts on “Αλλάζουν όψη τα ανατολικά τείχη και πλατείες των Χανίων με απόφαση του Δήμου – Δείτε πως θα γίνουν | Photos

  1. Αυτά που δεν κάνανε η άχρηστη δήμαρχοι του 80 και 90 για τη παλιά πολη με τα τόσα λεφτά εσπα που πέσανε στην ελλαδα.
    Γινονται από τους τωρινούς με τη κρίση.

  2. Επιτακτική ανάγκη η (πυκνή) δεντροφύτευση, όχι τσιμέντο, πλάκες, καουτσούκ κ.α όπως έχουμε συνηθίσει τελευταία και βέβαια με ενδημικά φυτά όπως χαρουπιές ελιές, πεύκα κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook