Αλλάζουν όλα στις δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών: Πότε ξεκινούν πώς θα γίνονται

αλλάζουν-όλα-στις-δηλώσεις-οσδε-των-αγ-1421376

Σε νέα εποχή εισέρχεται η διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων προς τους αγρότες, μετά την απόφαση Γεωργαντά να γυρίσει σελίδα η υπόθεση υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ και να ανέβουν οι σχετικές εφαρμογές στο δημόσιο υπολογιστικό νέφος του gov.gr.

Όπως ανακοίνωσε από τα Χανιά ο κ. Γεωργαντάς, το λογισμικό θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη, ενώ ο αγρότης θα μπορεί να διεκπεραιώσει την διαδικασία μόνος του, χωρίς μεσάζοντες!  «Θέλουμε να στηρίξουμε τον πραγματικό παραγωγό, αυτόν που παράγει πραγματικά» τόνισε» εξηγώντας πως το νέο σύστημα φέρνει διαφάνεια στην διαδικασία.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς έχει ως εξής:

Oι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης 2022 μέσω του gov.gr

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ υπό την ηγεσία του Υπ.ΑΑΤ, κ. Γ. Γεωργαντά με τον Πρόεδρο,  κ. Δ. Μελά, καθώς και με τη Διοίκηση και τους Διευθυντές του Οργανισμού.

Αντικείμενο της συσκέψεως ήταν η δέσμευση και συνεργασία των στελεχών του οργανισμού για την επίτευξη της ουσιαστικής αλλαγής του επιχειρησιακού καθεστώτος  που υφίσταται  στην υποβολή, συλλογή και επεξεργασία των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης, αλλά και του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ενισχύσεων (ΟΣΔΕ) συνολικά.

Ανακοινώνεται σήμερα η μετάβαση στη νέα εποχή με την υλοποίηση ενός ψηφιακού άλματος αξιοποιώντας τη χρήση των νέων τεχνολογιών, μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας.

Η έναρξη της πλατφόρμας λειτουργίας αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 14/04/22, αξιοποιώντας και ενσωματώνοντας όλα τα νέα διαθέσιμα προηγμένα δεδομένα και εργαλεία που συντελούν στην υλοποίηση αυτής της κορυφαίας μεταρρύθμισης στην υπηρεσία του Έλληνα αγρότη. Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων ενισχύσεων της φετινής χρονιάς σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί, ως η πρώτη απλή ψηφιακή διαρθρωτική παρέμβαση στον αγροτικό τομέα και αποτελεί εκπλήρωση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για μετάβαση των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης σε δημόσιο υπολογιστικό νέφος (gov.gr).

Η υποβολή, διαχείριση και αξιολόγηση των αιτήσεων ενίσχυσης, καθώς και η διαδικασία πληρωμών θα γίνονται με αμεσότητα, ταχύτητα, χωρίς επιβαρύνσεις, με τη θεσμική κατοχύρωση της πολιτείας, διασφαλίζοντας με απόλυτο τρόπο το δημόσιο χρήμα.

Η οικονομική ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, εγγυημένα, θα είναι πλήρως συμβατή με την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία, ενταγμένη στον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής περιόδου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Επίσης, δημιουργείται η αναγκαία υποδομή για πλήθος δράσεων και έργων που αφορά στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται παράλληλα ο θεσμικός ρόλος του ΟΠΕΚΕΠΕ, διασφαλίζονται τα δεδομένα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, μειώνονται σημαντικά τα λειτουργικά κόστη και διευκολύνονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Τέλος, σημειώνεται πως η μεταρρύθμιση που ανακοινώνεται, ενισχύει και επικυρώνει τη σύννομη και δίκαιη κατανομή των κοινοτικών πόρων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook