Αλλάζουν επιτέλους τα πατώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

αλλάζουν-επιτέλους-τα-πατώματα-στο-γε-1304610

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της αντικατάστασης πατωμάτων στο γενικό νοσοκομείο Χανίων, τα οποία λόγω της συνεχούς και βαριάς χρήσης, 21 χρόνια μετά την τοποθέτησή τους, έχουν υποστεί σοβαρές φθορές. Ήδη ο σχετικός διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί, το έργο έχει προϋπολογισμό 580.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι τα πατώματα, όπως περιγράφεται στην προκήρυξη, «έχουν φθαρεί και εν πολλοίς καταστραφεί, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στοιχειώδεις απαιτήσεις ενός Νοσοκομείου, να μην είναι λειτουργικά, να μην καθαρίζονται, να είναι εστία μόλυνσης, πηγή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, οπτικής ρύπανσης και η αντικατάστασή τους είναι άκρως απαραίτητη.

Συγκεκριμένα, στις  Κλινικές, σε Νοσηλευτικές Μονάδες, Ιατρεία, γραφεία, διαδρόμους γίνεται αντικατάσταση των δαπέδων linoleum ή μοκέτας με ομοιογενή βινυλικά δάπεδα που δεν ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων.

Δεν γίνονται αντικαταστάσεις των αγώγιμων δαπέδων που βρίσκονται στα Χειρουργεία και σε άλλους χώρους ειδικών απαιτήσεων του Νοσοκομείου. Ομοίως, δεν γίνονται παρεμβάσεις σε χώρους με δάπεδα πλακιδίων.

Η προμήθεια και τοποθέτηση των δαπέδων στους χώρους θα γίνεται τμηματικά, σύμφωνα με πρόγραμμα που θα αποφασιστεί από το Νοσοκομείο, ώστε να μειωθεί η διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του.

Η μεταφορά του κινητού εξοπλισμού (ξενοδοχειακού, ιατροτεχνολογικού κλπ), και τυχόν άλλου εξοπλισμού (λ.χ. επιδαπέδιων κλιματιστικών) που παρεμποδίζει την εκτέλεση των εργασιών, από τους χώρους τοποθέτησης των δαπέδων δεν αποτελεί υποχρέωση του Αναδόχου.

Οι χώροι θα παραδίδονται ελεύθεροι για την εκτέλεση των εργασιών τοποθέτησης των δαπέδων, σύμφωνα με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα εργασιών που συνοδεύει την Διακήρυξη, και το οποίο δύναται να τροποποιηθεί ως προς την σειρά προτεραιότητας εκτέλεσης των εργασιών.

Ο ανάδοχος θα πρέπει να συντονισθεί με άλλα συνεργεία που θα εργαστούν παραλλήλως στους εκκενωμένους χώρους για απαιτούμενες επισκευές – εργασίες συντήρησης των Θαλάμων, των WC, ή άλλων χώρων που το Νοσοκομείο πιθανώς

προγραμματίσει να εκτελέσει αξιοποιώντας την διακοπή λειτουργίας των χώρων που θα εκκενωθούν λόγω της αντικατάστασης των δαπέδων.

zarpanews.gr

 

3 thoughts on “Αλλάζουν επιτέλους τα πατώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

  1. Σαπούνια χρειάζονται στις τουαλέτες του Νοσοκομείου, να μπορεί ο κόσμος να πλένει τα χέρια του όταν πηγαίνει στις τουαλέτες.Όχι πως θα τα έπλεναν πολλοί αλλά…Τα πατώματα σας μάραναν..
    Υποανάπτυχτοι…

  2. Εκτός τα πατώματα σωληνώσεις ψευδοροφες εξοπλισμός ασανσέρ πολλά μα πάρα πολλά πηγαίνετε Ηράκλειο να δείτε πιο πολύ προσωπικό και γιατρούς και και……..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook