Αλλάζω συσκευή: Τι επιταγή παίρνετε με βάση το εισόδημα – Πίνακας

αλλάζω-συσκευή-τι-επιταγή-παίρνετε-με-1479122

Ο πίνακας αποτελεσμάτων του προγράμματος «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με υπουργική απόφαση που θα επιτρέψει να εκδοθούν στη συνέχεια και τα εξατομικευμένα voucher για κάθε δικαιούχο.

Με τη δημοσιοποίηση της λίστας κατάταξης, θα ξεκινήσει και μία περίοδος για τυχόν ενστάσεις που θα διαρκέσει για εβδομάδα, από όσους αποκλείστηκαν ή είδαν διαφορετικό ποσό επιδότησης από όσο θα ανέμεναν ότι δικαιούνται.

Επειδή κάθε «επιταγή» διαφέρει από δικαιούχο σε δικαιούχο, ανάλογα με την οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση, το είδος και το πλήθος των προϊόντων που αγοράζει και ανακυκλώνει, το τελικό ποσό επιδότησης θα οριστικοποιηθεί και θα ενεργοποιηθεί από τις αρχές Αυγούστου. Με τα voucher που θα λάβουν, οι καταναλωτές θα πρέπει να προβούν έως τις 16 Σεπτεμβρίου στην αγορά των συσκευών που επιθυμούν όπως ψυγεία, καταψύκτες ή κλιματιστικά. Αρμόδιοι παράγοντες δεν απέκλειαν πάντως και το ενδεχόμενο παράτασης των διοριών αυτών, αν κριθεί αναγκαίο για τη λειτουργία της αγοράς και την επιτυχία του μέτρου.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 900.000 νοικοκυριά υπέβαλαν αιτήσεις, αν και το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να καλύψουν την αντικατάσταση συσκευών για 250.000 νοικοκυριά.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος, αλλά με σειρά κατάταξης μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Ειδική μοριοδότηση λαμβάνουν ευάλωτα νοικοκυριά, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τα ποσοστά και ποσά επιδότησης διαφοροποιούνται ως εξής:

 

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook