Αλλάζει ξανά ο καιρός: Πότε θα βρέξει στα Χανιά και πότε θα έρθει αφρικανική σκόνη – Μέχρι 30 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή

αλλάζει-ξανά-ο-καιρός-πότε-θα-βρέξει-στ-1701930

Αλλάζει από το βράδυ της Τετάρτης το σκηνικό του καιρού στα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη, με την πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές και με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ προβλέπεται να κάνει την εμφάνισή της και η αφρικανική σκόνη. Για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, ο μετεωρολόγος και διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος:

«Τοπικές βροχές αναμένεται στο εσωτερικό του νησιού και των Χανίων και σήμερα. Από την Τετάρτη το βράδυ, θα εκδηλωθούν νέες βροχοπτώσεις λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που έρχεται από την Βόρεια Αφρική. Το μικρό σύστημα έρχεται από την περιοχή μεταξύ Λιβύης και Αιγύπτου, το οποίο κινείται αργά προς τα βόρεια και θα φέρει αρκετές βροχές στο νησί από το βράδυ της Τετάρτης και μέσα στην Πέμπτη αλλά και αφρικανική σκόνη στις νότιες περιοχές, η οποία θα αρχίσει να διαλύεται προς το τέλος της εβδομάδας».

Οι βροχές αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης. 

«Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα, γιατί θα συνεχιστούν οι βροχές. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.Και σήμερα θα έχουμε βροχές  κυρίως στο εσωτερικό του νησιού, περισσότερο στα ανατολικά τμήματα. Οι βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο, με τις προβλέψεις να θέλουν την Κυριακή την θερμοκρασία να φτάνει κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου:

«Γενικότερα βελτίωση του καιρού αναμένεται από το Σαββατοκύριακο. Κυρίως την Κυριακή, θα δούμε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να φτάσουμε τους 29-30 βαθμούς. Θα πάμε σιγά σιγά σε ένα πιο καλοκαιρινό σκηνικό αλλά θα δούμε πως θα εξελιχθεί στην συνέχεια. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με κάποιες όμως αστάθειες και καταιγίδες. Μπορεί να έχουμε εκ νέου τις θερμές ώρες της ημέρας το Σάββατο».

Σχετικά με το εάν είναι φυσιολογικές οι πολλές βροχοπτώσεις τον Μάιο, ο κ. Λαγουβάρδος επισήμανε:

«Ο αριθμός των ημερών που έχουμε βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας είναι αυτό που ξεφεύγει από τα κανονικά. Μέσα στον Μάιο έχουμε βροχές και καταιγίδες. Αυτό που αναλύουμε τώρα και περιμένουμε και αύριο να τελειώσει ο μήνας για να κάνουμε μια στατιστική, είναι σε τι ποσοστό ο Μάιος ήταν βροχερός μήνας και πόσες μέρες βροχής είχαμε σχετικά με τα κανονικά και σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια. Από την Πέμπτη θα μπορούμε να ανακοινώσουμε τα στοιχεία. Εκτίμηση είναι ότι ο Μάιος ήταν ένας βροχερός μήνας, με θερμοκρασίες που ήταν κοντά ή λίγο πιο κάτω από τα κανονικά επίπεδα».

Ο κ. Λαγουβάρδος τόνισε ότι οι κανονικές θερμοκρασίες για τα Χανιά αυτή την εποχή είναι 25 με 26 βαθμοί Κελσίου: «Είμαστε περίπου σε αυτά τα επίπεδα, ίσως με την συννεφιά Τετάρτη και Πέμπτη θα πέσουν λίγο χαμηλότερα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι μεγάλη απόκλιση αλλά θέλω να πω ότι παραμένουμε Πέμπτη και Παρασκευή σε θερμοκρασίες κάτω από τις κανονικές τιμές».

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αυτή την εποχή καταγράφονται κυρίως σε Ασκύφου και Οροπέδιο Λασιθίου, κοντά στους 9 – 10 βαθμούς Κελσίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook