Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο στην Χονολουλού

αλλάζει-όψη-το-παραλιακό-μέτωπο-στην-χ-1514587

Μια σειρά λιμενικών έργων και παρεμβάσεων με στόχο την προστασία της παράκτιας ζώνης στην Χονολουλού στα Χανιά, δρομολογεί ο Δήμος Χανίων και η ΔΕΥΑΧ με την μελέτη να βρίσκεται στη φάση των τελικών εγκρίσεων.  Βασικός στόχος των παρεμβάσεων είναι η προστασία της ακτής απο τη συνεχή διάβρωση, καθώς τα τελευταία χρόνια εκτός από την σημαντική μείωση του πλάτους της ακτής, προκαλούν σημαντικές καταστροφές και σε παρακείμενες παράκτιες κατασκευές, δημιουργώντας σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή (τέρμα Ηρ. Πολυτεχνείου – βίλα Κούνδουρου) η εκτεταμένη κατολίσθηση θέτει σε κίνδυνο τη μικρή πλατεία του μνημείου πεσόντων αεροπορίας.

Στόχος του εξεταζόμενου έργου είναι τόσο η προστασία της ακτής από την κυματική δράση, καθώς η ευρύτερη περιοχή αποτελεί τουριστικό προορισμό της Κρήτης, ο οποίος αναπτύσσεται διαρκώς, όσο και η διασφάλιση του μνημείου πεσόντων αεροπορίας.

Τι προβλέπεται

Η λύση που επιλέχθηκε αφορά αναπλήρωση της παραλίας σε μήκος 215 m και κατασκευή πασσαλότοιχου 30,90 m με λιθορριπή για την αντιστήριξη του πρανούς, με στόχο την αναστροφή των συνεπειών από τπ φαινόμενο της διάβρωσης.

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων στην συνεδρίαση της Τετάρτης θα κληθεί να εγκρίνει την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook