Αλλάζει όψη το Λιμάνι της Σούδας! Δείτε πώς θα γίνει ο νέος σταθμός επιβατών | Photos

Απολογισμός έργων που έχουν πραγματοποιηθεί ή που έχουν δρομολογηθεί για το προηγούμενο διάστημα έγινε σήμερα από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Δημήτρη Μπουντρογιάννη.

Ο κ. Μπουντρογιάννης έκανε γνωστό πως δρομολογείται η κατασκευή του επιβατηγού σταθμού στο Λιμάνι της Σούδας.

Τόνισε πως έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες δημοπρατήθηκε η μελέτη για τον σταθμό των επιβατών και η οποία αφορά στα 1700 τ.μ της πρώτης φάσης στην προβλήτα Αδρίας.Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είπε πως ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ και το έργο έχει συμπεριληφθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, ενώ η χρηματοδότηση είναι από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Το έργο θα δημοπρατηθεί όπως είπε ο κ. Μπουντρογιάννης στους επόμενους έξι μήνες, ενώ το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του είναι περίπου δύο χρόνια.

Ο σταθμός θα εξυπηρετεί τους επιβάτες του λιμανιού και της κρουαζιέρας, ενώ θα στεγάσει και υπηρεσίες.

Επίσης από το πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, έγινε αναφορά και στα έργα στο λιμάνι Κολυμβαρίου.

Επισημάνθηκε πως πρόκειται για έργο που είχε κολλήσει τα τελευταία 11 χρόνια. Σημείωσε πως με τα προτεινόμενα έργα θα αυξηθούν οι θέσεις ελλιμενισμού των σκαφών και θα φθάσουν τα 85 πλοιάρια και φυσικά η ασφάλεια τους.

Παράλληλα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την προστασία της ακτογραμμής.

Ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 5,6 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, ενώ σημείωσε πως σε βάθος χρόνου το λιμάνι εκτός από αλιευτικού χαρακτήρα καταφύγιο μπορεί να αποκτήσει και αυτόν του τουριστικού.

Αναφέρθηκε ακόμα και στις προσπάθειες που έγιναν για να χαρακτηριστεί το έργο επιλέξιμο και να υπάρξει και η ανάλογη χρηματοδότηση.

Τέλος από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου έγινε αναφορά και στις παρεμβάσεις σε Γαύδο, Σφακιά και Γαλατά.

Zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 11 χρονια…ξεφτιλισμενοι!!!

    Εξω ζηταω κατι και γινετε ΕΧΤΕΣ! Εσεις ουτε το πεζοδρομιο απεναντι δε μπορειτε να περασετε!

  2. Από μακέτες καλά πάμε! Από έργα όμως…11 χρόνια λέει έχει κολλήσει. Και πως ξεκόλλησε τώρα ρε παιδιά? Μήπως μας δουλεύετε?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ