Αλλάζει όψη το Δημαρχείο Χανίων – «Κατέβασαν» τους παλιούς πίνακες | Photos + Video

αλλάζει-όψη-το-δημαρχείο-χανίων-κατ-921117

Νέα όψη και νέα αισθητική θα αποκτήσει σύντομα ο εσωτερικός χώρος του Δημαρχείου, μετά την απόφαση της νέας Δημοτική Aρχής να αντικαταστήσει, για λόγους συντήρησης, τους παλιούς εξαιρετικούς πίνακες της συλλογής Μανουσάκη, στο φουαγιέ του Δημαρχείου, όπως έγινε αντίστοιχα με τους πίνακες και στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εδώ και λίγες ώρες μάλιστα, όπως έγραψε και στο Facebook ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, άρχισαν οι τεχνικές παρεμβάσεις στο Φουαγιέ του Δημαρχείου, με τους σπουδαίους πίνακες να συσκευάζονται προσεκτικά και να μεταφέρονται στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης για την απαραίτητη συντήρηση και φύλαξη.

Οι εν λόγω πίνακες θα αντικατασταθούν, για όσο διάστημα απαιτείται με άλλους πίνακες από τη μεγάλη και σημαντική μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.

Άλλωστε όπως δήλωσε στον Super FM.89.6 και στον Περικλή Κουκλάκη, o κ. Γιανακάκης ήδη στο Δημαρχείο ακούγεται μόνο κλασσική μουσική, με υπέροχες μελωδίες από το ραδιοφωνικό Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση του κ Γιαννακάκη.

«Το φουαγιέ του Δημαρχείου ανανεώνεται.

Οι εξαιρετικοί πίνακες της συλλογής Μανουσάκη καθώς και οι πίνακες των Χανιωτών καλλιτεχνών που κοσμούσαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συσκευάστηκαν προσεκτικά από το προσωπικό της Δημοτικής Πινακοθήκης και μεταφέρθηκαν στους χώρους της για συντήρηση και φύλαξη.

Τις επόμενες ημέρες, και μετά από τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις, θα αναρτηθούν πίνακες από τη μεγάλη και σημαντική μόνιμη συλλογή της Δημοτικής μας Πινακοθήκης».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook