Αλλάζει όνομα το «Φίλιππος Β’» στα Σκόπια – Παίρνει το όνομα… τραγουδιστή

αλλάζει-όνομα-το-φίλιππος-β-στα-σκό-841832

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας μετονόμασε το εθνικό στάδιο της γειτονικής χώρας από «Φίλιππος Β'» σε «Τοσέ Προέσκι» με βάση τα προαπαιτούμενα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αλλαγή ονόματος στο εθνικό στάδιο της Βόρειας Μακεδονίας, η κυβέρνηση της οποίας ήταν επιβεβλημένο να προχωρήσει σ’ αυτήν την αλλαγή μετά και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το «Φίλιππος Β» από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται «Τοσέ Προέσκι». Η απόφαση πέρασε με πλειοψηφία 129 βουλευτών στη γειτονική χώρα, καθώς με βάση τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας θα έπρεπε να αλλαχθούν ονομασίες, οι οποίες εμπεριείχαν αλυτρωτικές αναφορές σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Ποιος ήταν όμως ο Τοσέ Προέσκι, ο οποίος διαδέχεται στην ονομασία τον Βασιλιά της Μακεδονίας και πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Ήταν από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της Βόρειας Μακεδονίας, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό της Eurovision το 2004.

Έχασε τη ζωή του το 2007 σε τροχαίο δυστύχημα στην Κροατία. Πρώτο ματς στο γήπεδο, υπό τη νέα ονομασία, θα είναι το εντός έδρας της εθνικής ομάδας με την αντίστοιχη της Αυστρίας στις 10 Ιουνίου για την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

One thought on “Αλλάζει όνομα το «Φίλιππος Β’» στα Σκόπια – Παίρνει το όνομα… τραγουδιστή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook