Αλλάζει ο τρόπος καταγραφής των θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα

Δύο βασικές παραμέτρους σε ότι αφορά την καταγραφή θανάτων από την COVID- 19 προανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.

Πρώτα από όλα, αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε από όσους ασθενούν πόσοι πεθαίνουν. Η αλλαγή σε αυτό το δείκτη θα έχει ως εξής: Θα υπολογίζουμε από τους εμβολιασμένους που νόσησαν πόσοι πέθαναν. Με την αλλαγή αυτή θα έχουμε μια σαφή εικόνα της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Δεύτερον, αυτή τη στιγμή η ΕΕ δεν έχει κοινό τρόπο χαρακτηρισμού του ασθενούς που κατέληξε από covid. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ακολουθούμε την αρχική οδηγία του ΠΟΥ ότι όποιος είναι θετικός σε COVID ανεξαρτήτως συννοσηροτήτων και πεθαίνει ακόμη και τρεις μήνες μετά τη νόσησή του θεωρείται θάνατος από COVID.

Στη Βρετανία έχουν διαφοροποιήσει αυτό το κριτήριο και έχουν βάλει χρονικό περιθώριο από την ημέρα της διάγνωσης τις 28 ημέρες, μετά από αυτές δεν θεωρείται θάνατοςCOVID. Αντιστοίχως στην Ισπανία θεωρείται θάνατος COVID μέχρι και στις 30 μέρες από τη διάγνωση, ενώ τέλος στη Δανία και τη Σουηδία θεωρούν ευθύς εξ αρχής ασθενή μόνο αυτόν που βγήκε θετικός σε PCR και δεν καταγράφουν κρούσματα από rapid τεστ.

Τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ότι η Ελλάδα περιλαμβάνει ένα 20% περίπου περισσότερους θανάτους από COVID από αυτούς που καταγράφουν οι υπόλοιποι.

Ο κ. Ζαούτης έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει αίτημα το ECDC ώστε να αποκτήσει όλη η Ευρώπη ενιαίο σύστημα καταγραφής.

Μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη που έκανε ο κ. Ζαούτης με τον καθηγητή Παρασκευή είναι ότι τα ποσοστά κρουσμάτων σε παιδιά σχολικής ηλικίας αυξήθηκαν μεν κατακόρυφα την 37η εβδομάδα του έτους, δηλαδή κατά το άνοιγμα των σχολείων, λόγω των τεστ που άρχισαν να διενεργούνται, αλλά τις επόμενες εβδομάδες σταθεροποιήθηκαν και ελαφρά μειώθηκαν. Δεν συμβαίνει άρα μεγάλη ενδοσχολική διασπορά και άλλοι δείκτες έδειξαν ότι η εκπαίδευση έχει το μεγαλύτερο ποσοστό έγκαιρης διάγνωσης (πρώτη μέρα από συμπτώματά και νωρίτερα).

Τέλος, ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε ήδη καταγραφές των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, που έχουν αυξηθεί κατά 50% παγκοσμίως μέσα στην πανδημία. Ο λόγος είναι ότι οι ασθενείς με COVID είναι βαριά νοσούντες και παραμένουν πολλές ημέρες στις ΜΕΘ.

ieidiseis.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δολοφόνοι όλοι του, κυβέρνηση, δικαστικοί, γιατροί, δημοσιογράφοι ! Κανείς τους να μην μείνει ατιμώρητος !

    Καταλάβατε το κόλπο και την ατιμία και τη ροχάλα που πετάει στα μούτρα σας ο γιος του δοσίλογου ? Άφηνε τον κόσμο να πεθαίνει αφού με ψεύτικα τεστ τρομοκρατούσαν τους ηλικιωμενους, τους έβαζαν στο νοςοκομειο με ενα απλό κρυολόγημα η γρίπη, τους απομονώναν από την οικογένεια τους τους άφηναν να χειροτερεύσουν και να κολλήσουν λοιμώξεις στα νοσοκομεία που τους στοιβάζαν και στη συνέχεια τους διασωληνωναν και τους έστελναν αδιάβαστους αφού οι ασθενείς δεν είχαν κάποιον δικό τους να τους υπεραπιστει η να τους πάρει από κει μέσα. Τώρα που καταλαβαίνουν ότι ερχωντε οι αποκαλύψεις για το παραμύθι του κορωνοιού προσπαθούν να αλλάξουν τα νούμερα, να τα χαμηλώσουν, για να φαίνεται ότι η χώρα μας ( που τώρα έχει το μεγαλύτερο αριθμό νεκρών ( δολοφονημένων ) στην Ευρώπη να έρθει στα επίπεδα των άλλων κρατών. Βλέπετε τώρα οι εμβολιασμοί σταμάτησαν όποτε τώρα οι τρομοκρατία των αριθμών των ενηλίκων δολοφονημένων δεν τους χρειάζεται πιά, τώρα θα αρχίσουν να σκοτώνουν παιδιά με την ίδια μέθοδο. Γονείς ούτε τεστ, ούτε εμβόλια ούτε νοσοκομεία, κρατήστε δίπλα σας τα παιδιά σας και κυνηγήστε τους δολοφόνους των πατεράδων και μανάδων σας, μην τους δώσετε την ευκαιρεια να σκοτώσουν και τα παιδιά σας !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ