Αλλάζει εντελώς η Δυτική Τάφρος: Δήμος Χανίων, ΔΕΥΑΧ και Αρχαιολογία συμπράττουν για ένα σημαντικό έργο | Photos

αλλάζει-εντελώς-η-δυτική-τάφρος-δήμος-808522

Ένα αστικό πάρκο και χώρος αναψυχής για Χανιώτες και επισκέπτες θα διαμορφωθεί στην Δυτική Τάφρο των Χανίων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης που ξεκινούν τον Μάρτιο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Πρόκειται για έργο ενταγμένο στο ΠΕΠ Κρήτης με 400.000 ευρώ που θα ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες και περιλαμβάνει πάρκο, παγκάκια, γρασίδι και φύτευση, διαδρομές και χώρο ήπιας άθλησης για τα παιδιά ενώ σε διάφορα σημεία θα τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων αλλά και ενημερωτικές πινακίδες σε δύο γλώσσες και στον κώδικα “μπραιγ” για τους τυφλούς.

Σύσκεψη για το θέμα πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο Χανίων, καθώς η ΔΕΥΑΧ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου υπολογίζεται να έχει ολοκληρώσει το αντιπλημμυρικό έργο για την αποστράγγιση της Τάφρου που περιελάμβανε μεταξύ άλλων έναν αγωγό, ο οποίος περνά κάτω από τον δρόμο και έναν κορμό διαδρόμου.

Αμέσως μετά, η Αρχαιολογία θα προχωρήσει σε μια συνολική επιχωμάτωση, με στόχο προς τα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου, το έργο να έχει λάβει την τελική του μορφή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες και να μην θυμίζει ένα «κλειστό εργοτάξιο».

Στην πορεία, θα προχωρήσουν οι λοιπές εργολαβίες για τον αστικό εξοπλισμό και τα ηλεκτρο-μηχανολογικά.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ελένη Παπαδοπούλου, στόχος είναι να εγκριθεί έως τότε και το έργο ύψους 200.000 ευρώ που περιλαμβάνει στερεωτικές εργασίες και αποκατάσταση στην δυτική πλευρά του Τείχους ώστε οι εργασίες να γίνουν παράλληλα.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, εκδήλωσε την προθυμία να προκηρύξει ο Δήμος την μελέτη για την ενοποίηση των δύο τμημάτων της Τάφρου, δηλαδή του βόρειου τμήματος με το τμήμα όπου βρίσκεται το σχολείο της Βασίλισσας, αρκεί να δοθούν από την Αρχαιολογία οι τεχνικές προδιαγραφές.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το έργο ενώ κατέθεσε πρόταση για δημιουργία «πάρκου ζώων» σε περιφραγμένο χώρο μέσα στην Τάφρο.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Αλλάζει εντελώς η Δυτική Τάφρος: Δήμος Χανίων, ΔΕΥΑΧ και Αρχαιολογία συμπράττουν για ένα σημαντικό έργο | Photos

  1. ax kai na ‘χε και κανα 5χ5 και κανα μπασκετακι, και κανα γηπεδακι για τεννις, ισως και τπτ 3-4 τσιμεντενια τραπεζια για πινγκ πονγκ οπως στα πευκακια… και καμια κερκιδουλα για τα παιδια να παιζουν και να βλεπουν…
    γιατι στο εθνικο σταδιο ειναι πα-να-κρι-βα για «δημοτικο» αθλητισμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook