Άλλαξαν τα μέτρα, ξέχασαν τα περίπτερα – Αλαλούμ με το ωράριο, ζητούν ξεκαθάρισμα πλαισίου οι περιπτερούχοι της Κρήτης

άλλαξαν-τα-μέτρα-ξέχασαν-τα-περίπτερα-1111299

Απίθανο μπέρδεμα έχει προκληθεί με τη λειτουργία των διανυκτερευόντων περιπτέρων στην Κρήτη, καθώς ο περίφημος «χάρτης covid», βάσει του οποίου μπορεί ο καθένας να δει τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του, δεν περιλαμβάνει τα περίπτερα!

Ως γνωστόν, στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε επιβληθεί απαγόρευση λειτουργίας στα περίπτερα και τα μίνι-μάρκετ από τα μεσάνυχτα και ως τις 5 το πρωί. Κι αν για τα μίνι-μάρκετ υπάρχει σαφής πρόβλεψη, τα περίπτερα δεν αναφέρονται πουθενά.

Στο ΦΕΚ 4484 Β’ που περιγράφει τα μέτρα, ουσιαστικά έχει δημοσιευτεί ο πίνακας με τα επίπεδα ασφαλείας που αναφέρονται και στο σάιτ με τον χάρτη, χωρίς να προστίθεται κάτι για τα περίπτερα.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του Σωματείου Περιπτερούχων Κρήτης, Ελένη Χαιρέτη, η οποία δήλωσε ότι επικρατεί μεγάλη σύγχυση. «Κάποιοι άνοιξαν για όλη τη νύχτα τη Δευτέρα, κάποιοι όχι», είπε η κα Χαιρέτη. «Το σωματείο έχει απευθυνθεί ήδη στον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να μας διευκρινίσουν τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε η κα Χαιρέτη.

Μία ερμηνεία πάντως αναφέρει ότι, καθώς στο ΦΕΚ 4484 Β’ καταργούνται όλες οι προηγούμενες περιοριστικές διατάξεις και αντικαθίστανται από τον χάρτη, η μη αναφορά των περιπτέρων σημαίνει απλά ότι μπορούν να λειτουργούν όπως επιθυμούν. Ωστόσο, δεν είναι κάτι που οι ιδιοκτήτες περιπτέρων θέλουν να διακινδυνεύσουν, γιαυτό και ζητούν να αποσαφηνιστεί άμεσα το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να λειτουργούν.

Στο μεταξύ, η μη λειτουργία τη νύχτα, επέφερε πτώση τζίρου περίπου κατά 20% στα περίπτερα που διανυκτέρευαν, τόνισε η πρόεδρος των περιπτερούχων Κρήτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook