Αλλαγή ώρας 2023: Πότε θα πάμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

αλλαγή-ώρας-2023-πότε-θα-πάμε-τα-ρολόγια-μι-1406360

Πλησιάζει η αλλαγή ώρας για το 2023, κατά την οποία θα περάσουμε από τη χειμερινή ώρα στη θερινή, χάνοντας 1 ώρα ύπνου.

Σημειώνουμε ότι, τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως τα όποια οφέλη της αλλαγής ώρας είναι μικρότερα από τις επιπτώσεις τόσο για την ψυχική όσο και τη σωματική μας υγεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Sleep Medicine», τις 2 πρώτες εβδομάδες μετά την αλλαγή της ώρας παρατηρείται υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης εγκεφαλικού κατά 8%. Επίσης και ο κίνδυνος εμφράγματος ανεβαίνει σημαντικά, όπως αναφέρει το «Journal of Clinical Medicine».

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αποφασίσει να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας. Κανονικά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν, η αλλαγή της ώρας θα έπρεπε να είχε καταργηθεί ήδη από το 2019, ωστόσο το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πότε αλλάζει η ώρα σε θερινή το 2023

Τόσο η Ελλάδα όσο και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα γυρίσουν τους δείκτες του ρολογιού τους 1 ώρα μπροστά, για να υποδεχθούν τη θερινή ώρα.

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η αλλαγή της ώρας σε θερινή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι φέτος, η ώρα αλλάζει την Κυριακή, 26 Μαρτίου.

Την Κυριακή, λοιπόν, στις 03:00 τα ξημερώματα η ώρα θα αλλάξει σε 04:00. Στις έξυπνες συσκευές, όπως είναι τα smartphones, τα έξυπνα ρολόγια οι υπολογιστές και τα τάμπλετ, η ώρα θα αλλάξει αυτόματα, ενώ τα αναλογικά ρολόγια, τα ρολόγια των παλιών κινητών τηλεφώνων και εκείνα της κουζίνας, θα πρέπει να τα αλλάξουμε χειροκίνητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook