Αλλαγή χρόνου… χωρίς φιλιά συστήνουν οι ειδικοί – Σαρώνουν οι ιώσεις ειδικά στις μικρές ηλικίες

αλλαγή-χρόνου-χωρίς-φιλιά-συστήνουν-1194181

Το καμπανάκι του κινδύνου ενόψει της Πρωτοχρονιάς κρούει η Ματίνα Παγώνη την ώρα που κορονοϊός, γρίπη και ιώσεις σαρώνουν τη χώρα.

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί ο συνωστισμός για την αλλαγή του χρόνου με τους ειδικούς να απαγορεύουν δια ροπάλου τα φιλιά στις ευχές για την είσοδο του 2023, ενώ συστήνουν στους πολίτες να κάνουν και τεστ.

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον Alpha είπε ότι ο κόσμος είναι προβληματισμένος με τις ιώσεις να χτυπούν κυρίως τα παιδιά. «Σωστά είναι προβληματισμένος ο κόσμος και αυτό σημαίνει ότι θα προσέξει αυτές τις ημέρες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχουν πολλές ιώσεις, το έχουμε δει εδώ και ένα 20ημερο.

Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, καθώς υπάρχει η γρίπη και οι υπόλοιπες ιώσεις του αναπνευστικού. Ειδικά ο συγκυτιακός αναπνευστικός ιός που χτυπά τα μικρά παιδιά. Οι εικόνες στα παιδιατρικά νοσοκομεία και στα ιατρεία των παιδιάτρων είναι ενδεικτικές. Τα παιδιά νοσούν και μεταδίδουν στους μεγαλύτερους. Αυτές τις ημέρες χρειάζεται προσοχή και να φοράμε μάσκα».

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε η Ματίνα Παγώνη για την Πρωτοχρονιά λέγοντας ότι καλό είναι να κάνει ο κόσμος ένα τεστ και να αποφύγει τα φιλιά. «Να κάνουμε το τεστ και να μην φιληθούμε. Το γεγονός ότι θα είμαστε όλοι μαζί είναι το πιο σημαντικό. Αν δεν ανταλλάξουμε φιλιά δεν πειράζει. Είναι δύσκολοι μήνες ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος.

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και δυόμισι χρόνια το είχαμε ξεχάσει. Όσοι μπορούν ας σπεύσουν και αυτές τις μέρες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης γιατί δεν έχει πάει επαρκής αριθμός να εμβολιαστεί. Έχουμε χαλαρώσει και θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν θα βρεθούμε με πολύ κόσμο.

Στην Ερμού για παράδειγμα να φοράμε τη μάσκα μας. Έτσι πρέπει θα κυκλοφορήσουμε. Πολύς κόσμος το έχει καταλάβει και έχει ανησυχήσει. Κάθε οικογένεια έχει και ένα περιστατικό και το μεταδίδει ο ένας στον άλλο. Δεν χρειάζεται γιορτινές μέρες να έχουμε άρρωστους στο σπίτι».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook