Αλλαγές και στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων εξαιτίας του κορονοϊού – Πως θα κινούνται τα λεωφορεία | Video

αλλαγές-και-στα-δρομολόγια-του-αστικο-898591
Φωτογραφία αρχείου

Αλλαγές που θα προκαλέσουν μειώσεις των ημερήσιων δρομολογίων κατά 40%, ανακοίνωσε η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, μετά και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για αποτροπή μαζικής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ο εκπρόσωπος του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, Κωνσταντίνος Κατσουλάκης, ενημέρωσε ότι το ΚΤΕΛ προχωρά στις αλλαγές αυτές για να συμβαδίσει με την γενικότερη επιφυλακή, ενώ τόνισε ότι παίρνονται και όλες οι απαραίτητες προληπτικές προφυλάξεις για αποφυγή διασποράς του ιού.

Καθημερινές απολυμάνσεις – Αποφυγή συνωστισμού

Παρά την αραίωση των δρομολογίων, το Αστικό ΚΤΕΛ έχει προχωρήσει στη καθημερινή απολύμανση των οχημάτων που πραγματοποιούν δρομολόγια, ενώ στους οδηγούς έχουν παρασχεθεί ειδικά απολυμαντικά σπρέι για τοπική εφαρμογή εντός της βάρδιας.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιοι του Αστικού ΚΤΕΛ, υπάρχει πρόβλεψη να υπάρχουν εφεδρικά λεωφορεία σε περιπτώσεις συνωστισμού σε στάσεις. Έτσι αν η χωρητικότητα του εκάστοτε οχήματος ξεπεράσει το 50% της προβλεπόμενης χωρητικότητας, θα υπάρχει επιπλέον λεωφορείο που θα ακολουθήσει το δρομολόγιο, ώστε να αποφευχθεί συμφόρησης.

Τα νέα τροποποιημένα δρομολόγια για τις περιοχές των Χανίων

Τα δρομολόγια είναι σε ισχύ από τη Δευτέρα 16/03/2020. Συγκεκριμένα οι βασικές αλλαγές για τις ώρες αιχμής είναι:

  1. Νο11 Χαλέπα: Κάθε 30 λεπτά
  2. Νο12 Αγ.Ιωάννης: Κάθε 30 λεπτά
  3. Νο13 Σούδα: Κάθε 30 λεπτά
  4. Νο15 Νο21 Δαράτσο-Γαλατά-Καλαμάκι: Κάθε 1 ώρα (θα εκτελείται από την γραμμή Νο15)
  5. Νο18 Κουνουπιδιανά: Κάθε 30 λεπτά
  6. Νο24 Νοσοκομείο: Κάθε 30 λεπτά.

Παρακαλούμε όπως ενημερώνεστε για όλες τις αλλαγές αναλυτικά στα τηλέφωνα 28210-27044, 28210-93345, στο site μας www.chaniabus.gr, στο email [email protected] και από την εφαρμογή μας για iOS και Android ChaniaCityBus.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο εκπρόσωπος του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε., Κωνσταντίνος Κατσουλάκης για τις αλλαγές λόγω κορονοϊού:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook