«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ο Χαρδαλιάς για τις μάσκες στις εκκλησίες

άλλα-λόγια-να-αγαπιόμαστε-ο-χαρδαλι-1081417

Μία μέρα μετά την υπόθεση με τον Ιερέα που προσέβαλε πιστή επειδή φόραγε μάσκα, αποκαλώντας την καρναβάλι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική σχεδόν παντού, αλλά όχι στις Εκκλησίες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα, ωστόσο η κυβέρνηση επέλεξε να μην θεωρήσει χώρο συνωστισμού τις Εκκλησίες και να τις αφήσει εκτός των μέτρων, όπως άλλωστε είχε γίνει και στις πρώτες μέρες του κορονοϊού, όταν έκλεισαν τα σχολεία, αλλά και πάλι όχι οι Εκκλησίες (έκλεισαν αρκετά αργότερα).

Οι λόγοι, που οδήγησαν την κυβέρνηση σε μια τέτοια απόφαση είναι άγνωστοι, αν και μια απόφαση για χρήση μάσκας στις Εκκλησίες θα δημιουργούσε αντιδράσεις στους πιστούς, κάτι που προφανώς δεν επιθυμεί.

Βέβαια παραμένει ένα ερωτηματικό πώς είναι δυνατόν να υπάρχει κίνδυνος στο φούρνο και να είναι απαραίτητη η μάσκα, αλλά όχι στην Εκκλησία.

«Η συνολική εικόνα που έχουμε είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών τηρεί όλους τους κανόνες… Το αν θα πρέπει (να ληφθούν επιπλέον μέτρα), επειδή προφανώς υπάρχει  συγχρωτισμός και υπάρχει μια μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκκλησίες, είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δεν το εξετάζουμε. Πάμε βήμα βήμα. Νομίζω ότι σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος, αν προκύψει ανάγκη για οποιοδήποτε περαιτέρω μέτρο, προφανώς θα είναι το αποτέλεσμα μιας συνεννόησης μαζί τους και μιας πρότασης πολύ συγκεκριμένης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων» είπε συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: ieidiseis.gr

One thought on “«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ο Χαρδαλιάς για τις μάσκες στις εκκλησίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook