Άλλα αποφασίζει το Δ.Σ του Αποκόρωνα, άλλα κάνει ο Δήμαρχος; Καταγγελίες από την αντιπολίτευση

άλλα-αποφασίζει-το-δ-σ-του-αποκόρωνα-άλ-960269

Τα πάνω κάτω έχει φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην αντιπολίτευση του Αποκόρωνα  η τοποθέτηση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη κατά την διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου για την γνωμοδότηση της ΜΠΕ ΒΟΑΚ.

Όπως καταγγέλλουν οι συνδυασμοί  «Αποκόρωνας Ενότητα Ελπίδα και Προοπτική» και «Αποκόρωνας η Γή μας», η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με αυτή που είχε παρθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο πως ο κ. Κουκιανάκης προωθεί στα αρμόδια όργανα ή θεσμικούς φορείς, τις προσωπικές του θέσεις.

Για αυτόν τον λόγο, οι παρακάτω συνδυασμοί ανακοίνωσαν πως δεν θα συμμετάσχουν ξανά σε δημοτικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Φτάνει ποια ο εμπαιγμός,

«Οι συνδυασμοί «Αποκόρωνας Ενότητα Ελπίδα και Προοπτική» και «Αποκόρωνας η Γή μας»

ΔΕΝ λάβαμε μέρος στη συνεδρίαση της 7/12/2021 του Δήμου Αποκορώνου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ασέβεια του Δημάρχου, όσο αφορά τη μη τήρηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου και εκπροσωπεί τη πλειοψηφία των δημοτών του Αποκόρωνα.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Αποκορώνου στη πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη συζήτηση για τη γνωμοδότηση της ΜΠΕ ΒΟΑΚ έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου.

Απόφαση που λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παρατηρήσεις των συλλογικών οργάνων και φυσικών προσώπων, στην οποία υποστηρίζεται η αναγκαιότητα του Α/Κ Γεωργιούπολης στη θέση χ.θ.38+600.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να υποστηρίξει τις αποφάσεις του Δ.Σ Δήμαρχος Αποκορώνου υποστήριξε τη θέση του ΤΕΕ που τον καταργεί.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου κατ’ εξακολούθηση δεν εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως ορίζει ο Νόμος, αλλά προωθεί στα αρμόδια όργανα ή θεσμικούς φορείς, τις προσωπικές του θέσεις ή θέσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Όπως, όταν το Δ.Σ αποφάσιζε αρνητικά στη χωροθέτηση του ΣΜΑ στο Τσιβαρά και τον εξουσιοδότησε να βρει κατάλληλο χώρο, όχι μόνο δεν το έκανε αλλά με ψευδείς βεβαιώσεις, παραπλάνησε τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας αποσπώντας βεβαίωση χωροθέτησης , την οποία ανακάλεσε η ΠΕΧΩ, κατόπιν παρέμβασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία αναφέρει «…το σύνολο των εγγράφων (…) που υποβλήθηκαν από το Δήμαρχο Αποκορώνου στην υπηρεσία σας (…) στερούνται νομίμου ερείσματος και νομιμοποιητικής βάσης…»

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου μετά τις απορριφθείσες προσφυγές οδηγεί την υπόθεση στο ΣΤΕ κωλυσιεργώντας ένα έργο πνοής στα 7 χρόνια της θητείας του προκειμένου να στραφεί κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης διαμαρτυρόμαστε για την μη τήρηση της νομιμότητας από το Δήμαρχο Αποκορώνου όσο αφορά τις αποφάσεις του Δ.Σ και την ασέβεια του στη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και για το λόγο αυτό δεν θα συμμετέχουμε σε κανένα Δ.Σ που θα πραγματοποιηθεί το μήνα Δεκέμβριο και ενημερώνουμε τους πολίτες του Αποκόρωνα ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Για την παράταξη

ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Τεραζάκη Ρένα

Για την παράταξη

ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ Η ΓΗ ΜΑΣ

Καραγιαννάκης Παντελής»

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook