Αλκοόλ σε ανήλικα, αυτή η μάστιγα: Τι θα λέγαμε σήμερα αν η 15χρονη στα Χανιά έπινε ένα ακόμα σφηνάκι;

αλκοόλ-σε-ανήλικα-αυτή-η-μάστιγα-τι-θα-907209

Μάστιγα! Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τα όσα βιώνουμε. Μια μάστιγα που με την έλλειψη παιδείας και σεβασμού στη ζωή, εξολοθρεύει το ένα μετά το άλλο παιδιά που πολλές φορές ούτε τα 18 δεν προλαβαίνουν να κλείσουν.

Η 15χρονη που μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Νοσοκομείο Χανίων (δείτε ΕΔΩ) σε τραγική κατάσταση από το αλκοόλ που είχε καταναλώσει, σήμερα είναι καλύτερα στην υγεία της, παραμένει ωστόσο υπό ιατρική παρακολούθηση έως ότου πάρει εξιτήριο.

Η φωτογραφία που σας παρουσιάζει το zarpanews.gr είναι τραβηγμένη στα Χανιά και δείχνει μια νεαρή κοπέλα λιπόθυμη και από πάνω διασώστες να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Δεν είναι η 15χρονη Γαλλίδα, αλλά ένα από τα δεκάδες παιδιά που χάνουν τις αισθήσεις τους και μεταφέρονται σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο.

Κι αν είχε πιει ένα σφηνάκι παραπάνω; Μετά τι; Θα μιλούσαμε για μια νέα υπόθεση Ακουμιανάκη;

Τα δείγματα που έχουν τα Χανιά είναι πάμπολλα, όλο και νεαρότεροι πέφτουν νεκροί μετά από βράδια «διασκέδασης», όπως έχει βαφτιστεί πλέον η αχαλίνωτη κατανάλωση αλκοόλ και η οδήγηση μετέπειτα. Κάθε ένας που διαβάσει αυτό το κείμενο αυτή τη στιγμή, έχει στο μυαλό έναν νέο άνθρωπο που έφυγε μάταια…

Και όλοι αναρωτιόμαστε, ποιος φταίει; Φταίει το κράτος, οι κυβερνώντες; Η αστυνομία που δεν κάνει περισσότερους ελέγχους, για να προλάβει τραγωδίες; Φταίνε οι μαγαζάτορες που επενδύουν την κατανάλωση αλκοόλ σε ανήλικα, που έχουν ευκολοξόδευτο χρήμα για «διασκέδαση»; Ποιος φταίει;

Ποιος; τι; Κανείς; Όλοι…

Φταίμε όλοι, όλη η κοινωνία, οι γονείς και οι συγγενείς που εδώ και χρόνια παρακολουθούμε με καμάρι τα όσα γίνονται και δεν βγάζουμε άχνα, δεν μας «κλωτσάει» το… θέαμα! Μικρά παιδιά να καταναλώνουν ποσότητες αλκοόλ που ούτε καν ενήλικας δε θα άντεχε να πιει, πόσο μάλλον ένας μικρότερος οργανισμός που βρίσκεται ακόμα στην ανάπτυξή του.

Και δε φτάνει αυτό, μετά καμαρώνουν όλοι και τον πιτσιρικά που καβαλάει το μηχανάκι, γκαζώνει με το αμάξι και εξαφανίζεται, σε αυτήν την κατάσταση.

Η αστυνομία να επιβάλει σκληρότερα μέτρα, χωρίς να παραγράφονται οι παραβάσεις από τα «μέσα» του μπαμπά και της μαμάς. Τι; Σε έπιασαν να οδηγάς με ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σου πάνω από το επιτρεπτό; Ακύρωση του διπλώματος, να ξαναδώσει εξετάσεις και να ξαναπληρώσουν οι γονείς. Μετά ίσως το ξανασκεφτεί όταν πιει και θέλει να οδηγήσει…

Οι επιχειρηματίες φυσικά και θα πρέπει να απαγορεύουν την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους, όπως και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Σε κάποιες μάλιστα η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται μόνο μετά τα 21 χρόνια, με επίδειξη ταυτότητας κανονικά. Εδώ γιατί όχι; Όλα πάντα και μόνο για το χρήμα;

Κι είναι και άλλες οι αιτίες, πολλές, εδραιωμένες εδώ και χρόνια στις συνειδήσεις μιας ολόκληρης κοινωνίας, αυτά τα γιατί που ψάχνουν απάντηση, τα ξέρουμε καλά.

Το θέμα δεν είναι το «γιατί», αλλά το «ως πότε;»…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook