Αλκοόλ και ταχύτητα: Πρωταγωνιστής η Κρήτη στις τροχονομικές παραβάσεις

Συνεχίζει τους ελέγχους στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» η Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των λεγόμενων «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Μεταξύ των υπόλοιπων περιοχών της Ελλάδος πρωταγωνίστησε για ακόμη μία φορά η Κρήτη, αφού ο ΒΟΑΚ βρέθηκε στις πρώτες θέσεις όσον άφορα τις παραβάσεις (304).

Το πενθήμερο από 16 έως 22 Δεκεμβρίου, από 1.109 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 26.028 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.238 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και άλλες 614 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (800), της Θεσσαλονίκης (332), του Κιλκίς (327), του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης (304) και της Φθιώτιδας (264).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας» τονίζει η Ελληνική Αστυνομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ