Άλκης Καμπανός: Συνεχίζεται σήμερα η αγόρευση της εισαγγελέως

άλκης-καμπανός-συνεχίζεται-σήμερα-η-α-1629995

Σήμερα, Πέμπτη (08/06) αναμένεται το δεύτερο μέρος της αγόρευσης της εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, μετά τους «κεραυνούς» που εξαπέλυσε κατά το πρώτο μέρος, όπου μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τη δολοφονία του 19χρονου «οργανωμένο και προσχεδιασμένο έγκλημα από την αρχή μέχρι το τέλος».

«Η επίθεση των 40 δευτερολέπτων δεν έγινε τυχαία. Ήταν οργανωμένο και προσχεδιασμένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Και αποδείχτηκε ο ανθρωποκτόνος δόλος εναντίον όλων των θυμάτων», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κρατούν όπλα. Αυτά τα παιδιά ήταν γνώριμοι της αστυνομίας, όχι τα θύματα. Αυτά τα παιδιά ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί».

Η εισαγγελέας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε ότι η επίθεση, για την οποία κατηγορούνται 12 νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ, ήταν οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων.

Υιοθετώντας τον όρο «ανορθόδοξος πόλεμος» που είχε χρησιμοποιήσει στην κατάθεσή του ο πατέρας του Άλκη για να περιγράψει το επίδικο οπαδικό επεισόδιο, η εισαγγελέας έκανε λόγο για «οργανωμένο έγκλημα», με τους δράστες να ενεργούν ως «καλοί και πειθαρχημένοι στρατιώτες, ορμώμενοι από πάθη, φανατισμό και μίσος». «Εάν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς θα είχαν επιδείξει έλεος ή μετάνοια. Συνέχισαν όμως μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου, με λυσσαλέο μίσος και σκοπό την αφαίρεση ζωής. Αρκεί να πάρουν εκδίκηση για την ικανοποίηση του ‘εγώ’ τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «βουβή» επίθεση και «μεγαλείο βαρβαρότητας».

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook