Άλκης Καμπανός: «Είπαμε να πάμε μία βόλτα, να πάμε να μαλώσουμε με οπαδούς του Άρη», κατέθεσε κατηγορούμενος

άλκης-καμπανός-είπαμε-να-πάμε-μία-βόλ-1629995

Στον απόηχο της ομολογίας του δεύτερου εκ των 12 κατηγορουμένων ότι μαχαίρωσε τον ‘Αλκη Καμπανό στο πόδι με αποτέλεσμα να χτυπήσει τη μηριαία αρτηρία, παραδοχή που όμως αμφισβητήθηκε ευθέως τόσο από την εισαγγελέα της έδρας όσο κι από την πολιτική αγωγή, συνεχίζεται σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για την «τυφλή» οπαδική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο φοιτητή, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται ύστερα από διακοπή μίας εβδομάδας και τη «σκυτάλη» στις απολογίες πήρε ο τρίτος κατηγορούμενος.

Ανεβαίνοντας στο βήμα του δικαστηρίου ο 22χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του ‘Αλκη που βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απόφαση να εκδηλωθεί η επίθεση στην Χαριλάου, επιβεβαιώνοντας ότι αφορμή στάθηκε περιστατικό που προηγήθηκε στο Ωραιόκαστρο, όπου «κάποιοι του ‘Αρη κυνήγησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ».

«Είπαμε να πάμε μία βόλτα, να πάμε να μαλώσουμε με οπαδούς του ‘Αρη» ανέφερε, τονίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε από όλους, «ο καθένας με τη δική του συναίνεση».

«Είχε έρθει από το σπίτι μου να με πάρει ο τέταρτος κατηγορούμενος, και να πάμε για ένα ποτό κοντά στον σύνδεσμο στο κέντρο. Εν τέλει, πήγαμε και για ένα δεύτερο ποτό στον σύνδεσμο και ήμασταν στο μπαρ. Υπήρχε κόσμος γενικά, αλλά δεν τους γνώριζα όλους.

Τότε, ήρθε ένα παιδί και μας ενημέρωσε όλους για το συμβάν στο Ωραιόκαστρο. Μας είπε, ότι κάποιοι Αρειανοί κυνήγησαν κάποιους οπαδούς του ΠΑΟΚ, προσωπικά δεν τον γνώριζα. Σιγά σιγά, άρχισαν να έρχονται και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στο σύνδεσμο, και είπαμε μετά την ενημέρωση του παιδιού, να πάμε να κάνουμε μια βόλτα στην Χαριλάου. Προσωπικά πήρα ένα σφυρί μαζί μου από τον σύνδεσμο και πήγαμε για να μαλώσουμε με οπαδούς του Άρη», αναφέρει το thesstoday.gr

Ξεκινώντας την διαδρομή προς την περιοχή της Χαριλάου, και όταν έφτασαν οι κατηγορούμενοι στην Πλαστήρα, πριν το στενό της Γαζή, αντιλήφθηκαν ότι υπήρχαν στα σκαλιά (σ.σ. στο σημείο της επίθεσης) κάποια άτομα (σ.σ. ο Άλκης και η παρέα του). «Περάσαμε την Γαζή και σταματήσαμε μπροστά από ένα μαγαζί και κατεβήκαμε εγώ, ο δεύτερος και ο τέταρτος. Πήγαμε όρος τα σκαλοπάτια και έγινε η ερώτηση “τι ομάδα είστε;”».

«Δεν θυμάμαι ούτε το πρόσωπο του Άλκη»

Εκείνη την στιγμή ήμασταν μόνο οι τρεις μας. Όταν μπήκαμε στην είσοδο, χτύπησε τον δεύτερο κατηγορούμενο στο κεφάλι ένας από τους φίλους του Άλκη με ένα κράνος, και μετά ο κατηγορούμενος έβγαλε το αντικείμενο που είχε μαζί του και το χρησιμοποίησε. Εγώ παρακολουθώ τι γίνεται. Τότε ήρθαν τρία άτομα από το Polo. Ο δέκατος κατηγορούμενος, είχε ανέβει στα σκαλάκια, γύρισα να δω που ήταν ο τέταρτος, αλλά είχε φύγει».

Στη συνέχεια, ο τρίτος κατηγορούμενος κατά την διάρκεια της απολογίας του ανέφερε πως τότε πέρασε ένας φίλος του Άλκη, από ανάμεσά τους, και ο ίδιος τον κυνήγησε μέχρι την γωνία, στη διασταύρωση Πλαστήρα με Γαζή. «Μετά γύρισα προς τη Γαζή και τότε αντιλήφθηκα μόνο τον δεύτερο κατηγορούμενο που ήταν πάνω στα σκαλιά, είδα δύο άτομα να φεύγουν προς την Γαζή, και είχε και δύο άτομα από το Clio, τα είδα να έρχονται. Τον Άλκη δεν τον θυμάμαι καθόλου. Ούτε το πρόσωπό του θυμάμαι. Είχα δει ένα παιδί να είναι ξαπλωμένο, υπήρχαν άτομα γύρω του αλλά δεν έκαναν κάποια κίνηση. Γενικά υπήρχαν φωνές, σαν βαβούρα. Δεν θυμάμαι τις φωνές του Άλκη».

Σε αυτό το σημείο η πρόεδρος της έδρας, τόνισε προς τον κατηγορούμενο ότι στις προηγούμενες καταθέσεις του και στην απολογία του στην ανακρίτρια, αναφέρει όσα έγιναν εκείνη τη μοιραία νύχτα με περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ σήμερα δεν τις επαναλαμβάνει. Ο ίδιος τότε απάντησε πως «έχω πει κάποια πράγματα στην απολογία μου στην ανακρίτρια που δεν ισχύουν. Υπήρχε μέσα μου πανικός και φόβος. Γενικά, την επόμενη μέρα έμαθα τι ακριβώς συνέβη. Δεν πέρασε από το μυαλό μου, μου κόπηκαν τα πόδια, δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Συνεχίζοντας την απολογία του, αφού προηγήθηκε η αιματηρή επίθεση, ο τρίτος κατηγορούμενος γύρισε στο αυτοκίνητο και τότε άκουσε τον τέταρτο να λέει “πάμε, πάμε”. Μπήκα μέσα στο αμάξι, είδα τον πυρσό του 4ου ακουμπισμένο στο κάθισμά του και τον σφυρί που είχα στο πατάκι. Ξεκινάμε να φύγει το αμάξι, είχαμε δει τα άτομα που ανεβαίνουν. Δεχθήκαμε μια καρέκλα, κάναμε έναν ελιγμό και μετά στρίψαμε δεξιά και παρκάραμε κάπου προς Τούμπα. Πήγαμε από το σύνδεσμο και μετά γυρίσαμε σπίτι. Έπειτα από έξι ημέρες με συνέλαβαν».

Η απολογία του βρίσκεται σε εξέλιξη.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook