Αλίκη Βουγιουκλάκη: Προβάλεται μετά από 60 χρόνια η μοναδική ξενόγλωσση ταινία της – Η «σκοτεινή ιστορία» της

αλίκη-βουγιουκλάκη-προβάλεται-μετά-α-1594475

Η μοναδική ξενόγλωσση ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, το «Aliki my love», που την περιβάλει μια… σκοτεινή ιστορία θα προβληθεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μετά από 60 ολόκληρα χρόνια. Την ταινία θα προβάλει τηλεοπτικά στην Ελλάδα το Star την 1η Ιανουαρίου στις 22:50.

Την ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, «Aliki my love», περιβάλει μια ιστορία με πολλά… σκοτεινά σημεία. Το φιλμ αυτό ήταν το πρώτο ξενόγλωσσο που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

H Φίνος Φιλμς ανακοίνωσε την προβολή της ταινίας από το Star μέσα από την σελίδα της στο Twitter.

Η πρώτη απόπειρα και το τουρκικό «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο»

Το «Aliki my love» ήταν η πρώτη απόπειρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη για διεθνή καριέρα μέσω της Φίνος Φιλμς. Βέβαια, η κινηματογραφική εταιρεία είχε γυρίσει και σε τουρκική εκδοχή την ταινία: «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο». Εκεί όμως, η φωνή της Αλίκης είχε ντουμπλαριστεί από Τουρκάλα ηθοποιό, ενώ ντουμπλαρισμένο ήταν όλο το φιλμ.

Ο Φιλοποίμην Φίνος δεν είχε δει αρχικά με καλό μάτι το εγχείρημα να γυριστεί από την εταιρεία του μια ξενόγλωσση ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός όμως, το ήθελε όσο τίποτα αυτό και πίεσε όσο τίποτα τον Φίνο να της κάνει το χατήρι της. Ο μεγάλος Έλληνας κινηματογραφικός παραγωγός είπε τελικά το «ναι».

Κόστισε μια περιουσία και απέτυχε παταγωδώς

Το «Aliki my love» γυρίστηκε τελικά το 1963 στο νησί της Ίου και κόστισε μια ολάκερη περιουσία. Η ταινία κόστισε το αστρονομικό ποσό για την εποχή εκείνη, των 9.000.000 δρχ. Όπως είχαν γράψει σε εφημερίδες της εποχής, με τα λεφτά αυτά ο Φίνος θα μπορούσε να γυρίσει τουλάχιστον 8 άλλες ταινίες.

Η πρεμιέρα της ξενόγλωσσης ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη έγινε στο Λονδίνο στις 10.6.1963, ενώ η ελληνική κινηματογραφική πρεμιέρα έγινε στην Αθήνα στις 24.3.1964. Η ταινία απέτυχε παταγωδώς. Στην Ελλάδα το «Aliki my love» έκοψε λιγότερα από 250.00 εισιτήρια τη σεζόν 1963 – 64, αριθμός που δεν είναι μικρός. Δεν έφερε όμως, στον Φίνο τα κέρδη που περίμενε, ενώ δεν ανταποκρινόταν στις κινηματογραφικές προσδοκίες του.

Η «απαγορευμένη ταινία» και η στάση του Φίνου

Οι δημοσιογράφοι της εποχής την είχαν ονομάσει «απαγορευμένη ταινία», επειδή είχε κάποιες τολμηρές για την εποχή σκηνές. Ο Φίνος δεν θέλησε να στηρίξει την ταινία και να την προωθήσει, διότι σενάρια ανέφεραν ότι φοβόταν μήπως χάσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη από την εταιρεία του αν η ηθοποιός έκανε επιτυχία στο ξένο κοινό.

Στην ταινία η Αλίκη Βουγιουκλάκη υποδυόταν μια νεαρή νησιώτισσα, που ερωτεύεται έναν ξένο, ο οποίος πήγε στο νησί εξαιτίας μιας κληρονομιάς που του άφησαν.

Συμπρωταγωνιστής της Αλίκης, ήταν ο Βρετανός ηθοποιός και τραγουδιστής Τζες Κόνραντ, ενώ την σκηνοθεσία έκανε ο Αμερικανοπολωνός Ρούντολφ Ματέ. Την μουσική είχε γράψει ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook