Αλέξης Τσίπρας: Το γράμμα που έλαβε από τον πατέρα του Βασίλη Μάγγου

αλέξης-τσίπρας-το-γράμμα-που-έλαβε-από-1176843
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

 Έλαβα ένα γράμμα, λοιπόν, από τον πατέρα του Μάγγου, ο οποίος έχασε τη ζωή του έναν μήνα μετά αφότου υπέστη βάναυση κακοποίηση στον Βόλο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Στην επιστολή που έλαβε από τον πατέρα του Βασίλη Μάγγου, του 26χρονου φοιτητή από τον Βόλο, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2020, έναν μήνα μετά τις καταγγελίες του ίδιου ότι είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας, αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Έλαβα χθες ένα προσωπικό γράμμα από τον πατέρα του παιδιού που έχασε τη ζωή του, δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχασε τη ζωή του εξαιτίας του αναίτιου ξυλοδαρμού που υπέστη, έχασε τη ζωή του έναν μήνα μετά. Οφείλω όμως να συνηγορήσω υπέρ της άποψης ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας αυτό να το διερευνήσει. Έλαβα ένα γράμμα, λοιπόν, από τον πατέρα του Μάγγου, ο οποίος έχασε τη ζωή του έναν μήνα μετά αφότου υπέστη βάναυση κακοποίηση στον Βόλο».

Η επιστολή:

«Θέλω να σας παρακαλέσω, στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία, να σας παρακαλέσω θερμά, στην προσπάθεια και αγώνα που έχουμε μπροστά μας, για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού μας, ν΄αναφέρετε και την περίπτωση του: Στις 13 Ιουνίου 2020, στοχευμένα και συνειδητά, χτυπήθηκε ανηλεώς χωρίς να αποτελεί απειλή, τραυματίστηκε, βασανίστηκε και στο τέλος πάλι συνειδητά, πετάχτηκε από τους αστυνομικούς στο δρόμο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, μισοπεθαμένος και αβοήθητος, χωρίς να διαπιστωθεί τίποτε εις βάρος του και χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Αυτό το γεγονός ήταν η έμμεση αιτία που οδήγησε το παιδί μας στο θάνατο. Αυτό είναι μια τεράστια εγκληματική ενέργεια του κράτους και ιδιαίτερα του υπουργείου που είναι ταγμένο στην υπηρεσία προστασίας του πολίτη και για την οποία ενέργεια παρά τη δέσμευση του Χρυσοχοΐδη, μέχρι στιγμής εγώ και η οικογένειά μου δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το πόρισμα της ΕΔΕ».

Αμέσως μετά τις αναφορές του κ. Τσίπρα, ο Γιάννης Μάγγος, με ανάρτησή του στο Facebook, υποστήριξε: «Αισθάνομαι βαθιά συγκινημένος που σήμερα 12-3-2021 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συζήτηση για την αστυνομική βία εις βάρος πολιτών, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του παιδιού μας Βασίλειου, που άδικα και ανηλεώς χτυπήθηκε και βασανίστηκε στις 14-6-2020, από αστυνομικές δυνάμεις στο Βόλο. Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο δικαιώνει πολιτικά τον αγώνα μας και η ομιλία του δίνει κουράγιο και αισιοδοξία στους πολίτες για καλύτερες μέρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook