Αλέξης Τσίπρας: «Τα χειροκροτήματα από μόνα τους δεν λύνουν τα προβλήματα των νοσηλευτών»

Την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή/νοσηλεύτριας, τονίζοντας ότι “τα χειροκροτήματα από μόνα τους δεν λύνουν τα προβλήματα των χιλιάδων νοσηλευτών”.

Σε ανάρτησή του στα social media ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως σήμερα “πολλοί θα σπεύσουν να ευχαριστήσουν το νοσηλευτικό προσωπικό που με αυτοθυσία εδώ και δύο μήνες δίνει αγώνα για να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές” και διαμηνύει ότι “ένα ευχαριστώ όμως που θα μείνει μόνο στα λόγια, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, είναι πολύ λίγο και πολύ υποκριτικό. Είναι υποχρέωση όλων μας και πάνω απ’ όλα της κυβέρνησης, να περάσει από τα ωραία λόγια στις πράξεις”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, “η προσφορά των νοσηλευτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί, γιατί είναι διαχρονική. Ισχύει και σήμερα εν μέσω πανδημίας, όπως ίσχυε και παλαιότερα, όταν Υπουργοί της ΝΔ απαξίωναν το έργο και την προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας” και σημειώνει στη συνέχεια ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προχώρησε, μεταξύ άλλων, σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, αύξησε τη χρηματοδότηση για τα δεδουλευμένα τους και έβαλε τέλος σε περικοπές και καθυστερήσεις. Αύξησε κατά 20% το ωρομίσθιο και κατοχύρωσε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας”.

Όπως αναφέρει, αυτά δεν αρκούν και υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, ενώ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα “στη σημερινή συγκυρία η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Να εντάξει το νοσηλευτικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να νομοθετήσει τη δημιουργία ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου και να κατοχυρώσει θεσμικά και επιστημονικά το νοσηλευτικό προσωπικό”. “Γιατί τα χειροκροτήματα από μόνα τους δεν λύνουν τα προβλήματα των χιλιάδων νοσηλευτών”, καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ