Αλέξης Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση – Κακή η επέτειος

αλέξης-τσίπρας-στην-κ-ο-του-συριζα-δεν-1071377

Με τη φράση «δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στην Κ.Ο. που πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Αναφερόμενος στην επέτειο της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου 2019, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος. Για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία».

«Παραδώσαμε 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση άφησε μια ικανή παρακαταθήκη. Είμαστε περήφανοι για όσα παραδώσαμε πριν ένα χρόνο», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του, για να συμπληρώσει δηκτικά ότι «έχουμε σήμερα μια κυβέρνηση που κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με όσα υποσχέθηκε. Προσπαθεί να γυρίσει την Ελλάδα σε εκείνο το παρελθόν που μας οδήγησε στην πρόσφατη αυτή τραγωδία».

Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Πόσα πολλά μέσα σε πόσο λίγο χρόνο βαρύνουν τον κ. Μητσοτάκη μαζί με τους «άριστους» συνεργάτες του. Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Διαλύουν την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία» και αναφέρθηκε στο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και την εικόνα της μαζικής προπαγάνδας με την εικονική ευτυχία που παρουσιάζεται στις ειδήσεις.

«Θα επανέλθουμε πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι και με την ψήφο του ελληνικού λαού και θα έχουμε όχι μόνο το ηθικό κεφάλαιο αλλά και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα» εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πάει άλλο με αυτούς που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία» και προσθέτοντας ότι «είμαστε με την Αριστερά που δεν ξέμαθε να παλεύει, αλλά δεν ξέμαθε να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό. Στο λαό ακουμπάμε, τον λαό εμπιστευόμαστε, από τον λαό αντλούμε δυνάμεις, με τον λαό βρίσκουμε τις απαντήσεις στο ΤΙ και στο ΠΩΣ μιας σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζικής προπαγάνδας. Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί το βράδυ στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «με την αύξηση του αυταρχισμού επιδιώκουν να προλάβουν την αντίδραση στην πολιτική τους. Φοβούνται την κοινωνία, φοβούνται την δημοκρατική πλειοψηφία, φοβούνται εμάς», και έκανε λόο για ένα επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα που είναι σε πλήρη εξέλιξη αναφέροντας ως παράδειγμα τη λίστα Πέτσα: «Είναι γνωστό πια σε όλους το αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλα ΜΜΕ, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας» ενώ μετονόμασε ο Αλέξης Τσίπρας, τη λίστα Πέτσα σε λίστα «Μητσοτάκη-Πέτσα»», συμπληρώνοντας ότι «όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται».

Πηγή:topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook