Αλέξης Τσίπρας: Όποτε καταθέσει ψήφο δυσπιστίας ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης

αλέξης-τσίπρας-όποτε-καταθέσει-ψήφο-δ-827317

Άμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Παύλου Πολάκη. Όποτε καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής σε υπουργό θα την μετατρέψω σε πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης για όλη την κυβέρνηση τόνισε ο πρωθυπουργός καταγγέλλοντας τον «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» της ΝΔ. «Δεν θα σας επιτρέψουμε να εκτρέψετε την συζήτηση εκεί που θέλετε. Και θα συζητήσουμε για τα ουσιαστικά» ξεκαθάρισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι ο Κ. Μητσοτάκης αντί να αναφερθεί στα θέματα της παιδείας που είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει κορυφαία μάχη επεχείρησε ένα πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα επικοινωνιακό αντιπερισπασμό μία ημέρα μετά την δημόσια πρόσκλησή μου για ντιμπέιτ για όλα τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Δηλαδή για τα θέματα της Ευρώπης, της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «επέλεξε ένα αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος και το επιτελείο του για να δραπετεύσει από την προσωπική μονομαχία».

«Είναι προφανές ότι επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και να βάλει στην κουβέντα αν το ύφος του Πολάκη είναι καλό – καθώς κατάγεται από τα Χανιά γνωρίζει ότι είναι αψύ» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Ενημερώστε τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας θα μετατρέψω την πρόταση σε πρόταση δυσπιστίας για την κυβέρνηση. Θα συζητήσουμε για τα ουσιαστικά, δεν θα εκτρέψετε τη συζήτηση».

«Θα έρθει εδώ να μας πει γιατί θέλει να κόψει το δώρο Χριστουγέννων, γιατί θέλει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, γιατί θέλει να κόψει το επίδομα ανεργίας, γιατί θέλει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα» είπε ο Αλ. Τσίπρας και κατέληξε ότι «γι’ αυτά θα δώσετε λογαριασμό» και «αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε μέχρι τέλους».

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook