Αλέξης Τσίπρας: Νέες προκλήσεις και δυνατότητες στην αυγή του νέου χρόνου

αλέξης-τσίπρας-νέες-προκλήσεις-και-δυ-961025

Στις προκλήσεις και τις δυνατότητες στην αυγή του νέου έτους αναφέρεται, με άρθρο του στην ΑΥΓΗ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «η δεκαετία που ανοίγεται μπροστά μας αποτελεί την πιο κρίσιμη ευκαιρία για τη χώρα μας να μπει δυναμικά και οριστικά στον 21ο αιώνα, αφήνοντας πίσω της τόσο την επίπλαστη ευμάρεια της πρώτης δεκαετίας όσο και την κρίση της δεύτερης δεκαετίας του 2000. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί ώστε να μην επιστρέψουμε στις πολιτικές του παρελθόντος»

Σημειώνει ότι «η εθνική ομοψυχία γύρω από μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική, που να υλοποιείται από την κυβέρνηση, να αναδεικνύεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και να διακηρύσσεται με κύρος και σαφήνεια από τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας, είναι πιο αναγκαία σήμερα από ποτέ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναδρομή στη δεκαετία που πέρασε σημειώνοντας ότι ήταν η πιο δύσκολη μετά το τέλος της δικτατορίας και προσθέτει ότι αφού ο ελληνικός λαός αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε μια νεανική πολιτική δύναμη της Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ, την ευθύνη της διακυβέρνησης, «η Ελλάδα μπορεί να αντικρύζει σήμερα με προσδοκίες και αισιοδοξία το μέλλον της. Η δεκαετία που αρχίζει, με νέες προκλήσεις, νέες δυσκολίες, αλλά και νέες δυνατότητες, μας βρίσκει πιο δυνατούς, απελευθερωμενους από τα μνημόνια, με το δημόσιο χρέος σε βιώσιμη τροχιά, με την κοινωνία όρθια, την ανεργία δραστικά μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Κάνοντας κριτική στη στάση που κράτησε η ΝΔ στην αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία με τη στήριξη των φιλικών της και συχνά διαπλεκόμενων ΜΜΕ, επιδόθηκε σε ένα ακραίο λαικισιμό σε σχέση με τα εθνικά θέματα και το προσφυγικό προκειμένου να προσελκύσει εθνικιστικές και ακραία συντηρητικές δυνάμεις. Δίχασε την ελληνική κοινωνία για να κερδίσει κάποιες ψήφους και να ικανοποιήσεις τους ακροδεξιούς στις γραμμές της». Ακολούθως υποστηρίζει ότι «σήμερα, που καλείται η ίδια να κυβερνήσει, αναγκάζεται να υπαναχωρήσει σε όλα αυτά τα μέτωπα…».

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook