Αλέξης Τσίπρας: Να προλάβουμε την ύφεση – Να στηριχθεί η εργασία και η επιχειρηματικότητα

Ανεπαρκή χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαΐου, τονίζοντας ότι υπάρχει πλήρης σύγκρουση διαφορετικών αντιλήψεων με όσα κάνει η ΝΔ.

Αναφορικά με την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης είπε πως πρόκειται για θετική εξέλιξη, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να πανηγυρίσουμε χωρίς να δούμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για όλο τον ευρωπαϊκό νότο. Παρόλο που δεν είναι όλο το πακέτο που είχε ζητηθεί υπάρχουν θετικά στοιχεία όπως, η αμοιβαιοποίηση. Τόνισε δε πως αν αυτή η εξέλιξη γίνεται και εξ ανάγκης καθώς αν δεν αλλάξουν στρατηγική ο συστημικός κίνδυνος θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε διάσπαση της ΕΕ.

Έχει όμως σημασία να δούμε «με ποιους όρους θα εκταμιευθούν τα κονδύλια αν θα υπάρχουν αιρεσιμότητες ή όχι δηλαδή μνημόνια και σε τι βάθος θα δοθούν».

Να στηριχθούν εργασία και επιχειρηματικότητα

«Πλήρης η σύγκρουση διαφορετικών αντιλήψεων με όσα κάνει η Ν.Δ. Αναφέρομαι στην ποιότητα και την χρονικότητα των μέτρων. Πρέπει να στηριχθεί η εργασία και η κοινωνία. Πρέπει να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση για να αντέξει στη νέα κρίση που μας βρήκε. Θα πρέπει άμεσα να στηριχθούν οι μισθοί και οι επιχειρήσεις. Η ύφεση δεν είναι απλά ένας αριθμός αλλά όλο το δράμα που ζήσαμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για επιστρεπτέα προκαταβολή

«Ξεχάσατε ένα «μη» εμείς λέμε «μη» επιστρεπτέα προκαταβολή, κάτι που δεν το λέει η κυβέρνηση. Αυτό που δίνει η κυβέρνηση δηλαδή η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι ένα δάνειο. Υπάρχει ανάγκη τη στιγμή που οι επιχειρήσεις έμειναν κλειστές αλλά οι υποχρεώσεις έτρεχαν. Αυτές οι επιχειρήσεις χρειάζονται επιδότηση για αυτό λέμε ότι πρέπει να στηριχθούν με 2.000 ανά εργαζόμενο ως τους 50 εργαζόμενους».

«Λέμε να αξιοποιηθεί το εργαλείο που εμείς δημιουργήσαμε, την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Μου είπατε για το ΦΠΑ. Εμείς μειώσαμε το ΦΠΑ πέρσι στην εστίαση χωρίς να έχουμε κορονοϊό. Δεν μειώσαμε στο καφέ και στο αλκοόλ γιατί είχαμε ακόμα τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Δώρο άδωρον. Να μειωθεί ο ΦΠΑ για τους καλοκαιρινούς μήνες στο μισό. Στο 6%».

«Η μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50% ήταν στις εξαγγελίες μας. Ο κ. Μητσοτάκης αντί για αυτό έκανε άλλα», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πόσο σημαντική φάνηκε τελικά τώρα στην κρίση η παρακαταθήκη του «μαξιλαριού» και μάλιστα τότε είχαμε δεχθεί σφοδρή επίθεση από τη Ν.Δ. Είναι η ώρα να αξιοποιηθεί και όχι να σπαταληθεί, τόνισε και πρόσθεσε ότι «αν αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν η ύφεση θα είναι 10% αλλά αν παρέμβουμε τώρα με οριζόντια εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης η ύφεση θα είναι στο μισό».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κανείς ότι δεν καταλαβαίνεις ότι σε στείλαμε στον κάδο αχρήστων.
    Εσυ και ο ΣΥΡΙΖΑ είστε το πιό ηλήθιο, άχρηστο, ανίκανο, αγράμματο, ανθελληνικό πολιτικό μόρφωμα πού βρέθηκε από σπόντα σε θέση ισχύος για λίγο και παρόλα αυτά κάνατε τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα που θα την πληρώνουν τα παιδιά μας για τα επόμενα 50-60 χρόνια.
    Πρέπει να υποτιμάς πολύ την νοημοσύνη μας για να νομίζεις ότι ο λαός σου δίνει πια σημασία, μόνο γέλιο και χλεύη προκαλείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ