Αλέξης Τσίπρας: Η ΝΔ θέλει τη δημοσιογραφία με φίμωτρο, αυτό είναι ανάπηρη δημοκρατία, να μην το επιτρέψουμε

αλέξης-τσίπρας-η-νδ-θέλει-τη-δημοσιογρ-1058692

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στην εφημερίδα Documento. «Η ΝΔ θέλει τη δημοσιογραφία με φίμωτρο», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Η πρωτοφανής παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διωχθούν όσοι δικαστές έκαναν το λάθος να ελέγξουν το σκάνδαλο Novartis ξεπερνάει κάθε όριο για μία ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και σε καμία ευρωπαϊκή χώρα να προαναγγέλλουν δίωξη δικαστών οι ελεγχόμενοι από αυτούς πολιτικοί και αυτή εντέλει να πραγματοποιείται προκειμένου οι ελεγχόμενοι να σταματήσουν να διώκονται.

Ίσως μόνο με όσα κατά καιρούς έχουν συμβεί σε χώρες της Λατινικής Αμερικής να μοιάζει αυτό που ζούμε. Ελέγχουν σχεδόν ολοκληρωτικά και με δημόσιο χρήμα τα ΜΜΕ, κατασκευάζουν σκάνδαλα και διώξεις για τους πολιτικούς τους αντιπάλους και εσχάτως ενορχηστρώνουν και τη δίωξη των διωκτών τους. Η δε απόπειρα εμπλοκής του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στο σκάνδαλο της Novartis με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι αποκάλυψε σοβαρές πλευρές του αποτελεί ωμή παρέμβαση στην ίδια τη δημοσιογραφία, ιδιαίτερα την ερευνητική.

Και δεν είναι ένα ζήτημα πολιτικής ή προσωπικής βεντέτας, όπως θέλουν κάποιοι να το παρουσιάσουν, αλλά ζήτημα δημοκρατίας. Ο Βαξεβάνης ασκεί κριτική στον κ. Μητσοτάκη; Στην πυρά ο Βαξεβάνης. Όπως και όποιος άλλος τολμά να πράξει το ίδιο. Εκδιώκεται από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, κόβεται η διαφήμιση στα Μέσα όπου εργάζεται.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με μια ευρωπαϊκή δημοκρατία; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον πλουραλισμό και το αναφαίρετο δικαίωμα σε μία δημοκρατία της δημοσιογραφικής κριτικής στην εκάστοτε εξουσία; Η λίστα Πέτσα, το διαφημιστικό εμπάργκο σε “ανεπιθύμητα” για την κυβέρνηση ΜΜΕ, η συκοφαντική εκστρατεία εναντίον εκδοτών και δημοσιογράφων και εντέλει οι διώξεις και η απειλή διώξεων δεν εκθέτουν μόνο την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και τη χώρα διεθνώς.

Δημοσιογραφία με φίμωτρο σημαίνει ανάπηρη δημοκρατία. Αυτό όμως επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό επιχειρεί να επιβάλει ο ίδιος προσωπικά. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Είναι ζήτημα δημοκρατίας να μην το επιτρέψουμε».

Πηγή:real.gr

One thought on “Αλέξης Τσίπρας: Η ΝΔ θέλει τη δημοσιογραφία με φίμωτρο, αυτό είναι ανάπηρη δημοκρατία, να μην το επιτρέψουμε

  1. οταν ο Μαρινακης πηρε το Βημα (εφημεριδα) ο τσιπρας του εσειλε καποιον να του λεει τη να δημοσιευει!!! το ειπε ο ιδιος στην τηλ. σε μια συνεντευξη, και τωρα κατηγορει αλλους??????????????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook