Αλέξης Τσίπρας: Η κρίση δεν μπορεί να γίνει ευκαιρία για παλινόρθωση φθαρμένων πρακτικών

αλέξης-τσίπρας-η-κρίση-δεν-μπορεί-να-γί-1021999

«Έχουμε χρέος να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού, αλλά οφείλουμε να προστατέψουμε και τη δημοκρατική λειτουργία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

Σημείωσε ότι το βασικό είναι να προστατευτούν οι άνθρωποι. Τόνισε ότι πρέπει να στηριχθούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο της υγείας και της ζωής τους, κάνοντας το, όπως «συχνά καταγγέλλουν», χωρίς τα απαραίτητα εφόδια.

Σημείωσε ότι η κρίση «μπορεί να μας οδηγήσει να εκτιμήσουμε ξανά αξίες που είχαν υποχωρήσει στο συλλογικό υποσυνείδητο της ελληνικής κοινωνίας». Τόνισε ότι δεν είναι η ώρα για κομματικά οφέλη και εμπόριο δράματος, «ούτε πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η ώρα των λύκων, που στην αναμπουμπούλα χαίρονται, κλείνοντας τα μάτια, ή και ευνοώντας συμφέροντα και ομάδες που βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία». «Η κρίση δεν μπορεί να γίνει ευκαιρία για κερδοσκοπία και σχέδια παλινόρθωσης φθαρμένων πρακτικών», τόνισε. Αντίθετα, είπε, είναι ευκαιρία να φανεί ποιος αποβλέπει σε κέρδος, πολιτικό ή οικονομικό, να φανεί «πόσο πολύτιμο και αναντικατάστατο είναι το ΕΣΥ και το κοινωνικό κράτος, που τόσες επιθέσεις δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια» και πού μπορεί να οδηγήσουν ιδεοληψίες όταν γίνονται πολιτική πράξη.

Υπογράμμισε ότι θα κριθούμε όλοι για όλα, όταν έρθει η ώρα, όμως τώρα προέχει η μάχη της ζωής, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με το λόγο και την πράξη του «παρών» από την πρώτη μέρα. «Μακάρι το 1/10 της υπευθυνότητας που δείχνει η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κρίση, να το επιδεικνύατε κι εσείς σε κρίσιμα εθνικά θέματα», είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή :real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook