Αλέξης Τσίπρας: Η χυδαία και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, δεν αποτελεί επίθεση στην αριστερά αλλά εξιλέωση της ακροδεξιάς

αλέξης-τσίπρας-η-χυδαία-και-ανιστόρητ-1293121
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Την άποψη ότι ακολουθεί «μία περίοδος μεγάλης κοινωνικής έντασης, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, σε όλα τα πεδία», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

«Από την πανδημία που ακόμα μας απειλεί, το αφόρητο κύμα της ακρίβειας για κάθε νοικοκυριό, την ανεργία και την επισφάλεια, ως την ενεργειακή και κλιματική κρίση και τις παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις», είπε, τονίζοντας ότι «σε τέτοιες περιόδους ανασφάλειας και αβεβαιότητας βρίσκουν πάντα πρόσφορο έδαφος να βγουν ξανά στην επιφάνεια οι εφιάλτες της ιστορίας».

«Οι δυνάμεις του μίσους και του ρατσισμού. Για να σπείρουν φόβο και βία», σημείωσε, ενώ έκανε αναφορά «στα αποκρουστικά φαινόμενα ακροδεξιάς βίας σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης».

«Είναι το ίδιο Λύκειο που όταν πριν τρία χρόνια μαθητές του αναρτούσαν πανό με το σύνθημα η Δημοκρατία ξεπουλά τη Μακεδονία, κανείς από όσους σήμερα κρατάνε αποστάσεις και δήθεν ξαφνιάζονται, δεν έδειξε να ενοχλήθηκε», υπογράμμισε.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «υποχρέωση της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη να αφήσει τις ίσες αποστάσεις για το χάιδεμα του ακροδεξιού ακροατηρίου».

«Η χυδαία και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, δεν αποτελεί επίθεση στην αριστερά αλλά ξέπλυμα και εξιλέωση της ακροδεξιάς. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 thoughts on “Αλέξης Τσίπρας: Η χυδαία και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, δεν αποτελεί επίθεση στην αριστερά αλλά εξιλέωση της ακροδεξιάς

  1. Σε οτιδήποτε λέγεται πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες υπό τις οποίες λέγεται και αφορά. Αν για παράδειγμα μιλάμε για τη δικτατορία του Τσαουσέσκου, προφανώς ισχύει. Αν μιλάμε για τη δικτατορία του Φράνκο στην Ισπανία, ο μαύρος φασισμός είναι ο χειρότερος. Η ουσία είναι ότι είτε μαύρος είτε κόκκινος, ο φασισμός παραμένει φασισμός. Στη χώρα μας, ο μαύρος φασισμός είτε του Μεταξά, είτε των Ναζί, είτε της χούντας, είτε της Χρυσής Αυγής και τώρα των υπολειμμάτων της ήταν και είναι η καταστροφή της. Αυτό ακριβώς είναι το ανησυχιτικό. Ότι ο Μητσοτάκης δεν θέλει να κακοκαρδίσει τους ακροδεξιούς φασίστες γιατί τους θεωρεί δεξαμενή ψήφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook