Αλέξης Τσίπρας από τα Σφακιά: Εμείς δεν γεννηθήκαμε πορφυρογέννητοι στην καρέκλα της εξουσίας ούτε έχουμε χορηγούς…

Με επίσκεψη στα Σφακιά ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας η πρώτη ημέρα της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε στην ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση με τους πολίτες, στο Καψοδάσος Σφακίων.

«Όσα πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα 4 χρόνια όλες αυτές είναι κατακτήσεις του λαού και δικές σας κατακτήσεις. Βρίσκομαι εδώ να σας καλέσω να πάρετε το λόγο και να μας πείτε τη γνώμη σας. Κυρίως να σας καλέσω να φτιάξουμε μια ισχυρή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Παρουσία πλήθους κόσμου, ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που φιλοξενήθηκε στην Ταβέρνα “Βίγλες”.

Παρουσιάζοντας τον πρώην πρωθυπουργό ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης τον καλωσόρισε σε “έναν τόπο που στήριξε, τον ξέρει καλά και ο τόπος αναγνώρισε μια σειρά από πράγματα, στην προσπάθεια που κάναμε να βγάλουμε τον τόπο, από το “πηγάδι” των μνημονίων. Σήμερα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου, περνάμε σε μια φάση για να ανοίξουμε το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να γίνει η δημοκρατική παράταξη της πατρίδας μας. Θέλουμε να ξαναφτιάξουμε την παράταξη, που θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις με πιο ώριμα μυαλά, ώστε να ξαναγίνουμε ξανά κυβέρνηση”.

Παίρνοντας το λόγο στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον κόσμο για αυτή τη θερμή υποδοχή και την αποψινή συγκέντρωση. Μια συγκέντρωση που επεσήμανε ότι “έχουν μεγαλύτερη αξία από τις μεγάλες συγκεντρώσεις. Εγώ θέλω να σας ακούσω περισσότερο και όχι τόσο να μιλήσω. Πάντα αυτός ο τόπος και οι άνθρωποι του ήταν στην σωστή πλευρά της ιστορίας.Και με ευθύτητα, εντιμότητα παίρνατε θέση στα προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο τόπος δεν συμβιβάστηκε ποτέ, δεν υπουδουλώθηκε και έπνεε πάντα ένας αέρας ελευθερίας. Και μιας και μιλάω για “αέρα ελευθερίας” είναι σημαντικού να μπορούμε να δρούμε και καν σκεφτόμαστε ελεύθερα..”.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μίλησε για το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου: “Κλείσαμε ένα μεγάλο κύκλο από το 20112-2015 διεκδίκησης της πρωτιάς στο κίνημα της μεγάλης αντίστασης για αξιοπρέπεια στο κίνημα, απέναντι σε πολιτικές που επιβλήθηκε με βάναυσο τρόπο.

Το 2015 βρεθήκαμε να κρατάμε το τιμόνι της χώρας στις πιο δύσκολες και τρικυμιώδεις  στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας.

Σήμερα έκλεισε ένα κύκλος με το κεφάλι ψηλά, γιατί πετύχαμε να βγάλουμε την χώρα και την οικονομία από το “βαθύ πηγάδι” της χρεοκοπίας. Να μειώσουμε την ανεργία κατά 10 μονάδες και να δημιουργήσουμε μια προοπτική. Ο Ελληνικός λαός μας έφερε στην αντιπολίτευση στις 7 Ιούλη, εμείς όμως κρατήσαμε ψηλά, ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα.

Εμείς δεν γεννηθήκαμε πορφυρογέννητοι στην καρέκλα της εξουσίας, ούτε έχουμε χορηγούς πέρα από τον ελληνικό λαό, που όσο μας στηρίζει θα είμαστε εδώ και θα αγωνιζόμαστε. Το 32% μας επέλεξε και αυτό το αποτέλεσμα μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το “πλοίο” της Ελπίδας και ένα “γερό σκαρί” που θα έρθει όχι για μια 4ετία άλλα για να δημιουργήσει τις συνθήκες τομής. Αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά δεν χωράει έναν ΣΥΡΙZΑ κλεισμένο στα γραφεία του, απαιτεί έναν ΣΥΡΙΖΑ να χωρέσει όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν μαζί του, ανεξάρτητα από την πολιτική τους καταγωγή.

Από τα χρόνια του Βενιζέλου, του συντοπίτη σας, μην το ξεχνάμε υπήρχαν δύο παρατάξεις .
Σήμερα από τη μία είναι η συντηρητική παράταξη που εκπροσωπεί την το παλιό σύστημα και από την άλλη η ελπίδα της δημοκρατικής παράταξης. Ο Σύριζα δεν μπορεί να είναι αλλά σε κάθε χωριό, στα ορεινά χωριά, στις πόλεις και κωμοπόλεις εκεί όπου οι άνθρωποι δημιουργούν παλεύουν για το αύριο του τόπου. Τους ανθρώπους του μόχθου που βλέπω σήμερα και είδα το πρωί στην περιοδεία μου στα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα διακυβέρνησης διαψεύδει τις προσδοκίες όλων όσων έταζε προεκλογικά σε όλους τους τομείς και για την ανάπτυξη της χώρας.

“Περάσαν 100 μέρες και κάτι παραπάνω από τις εκλογές και θαρρώ πως έχουμε την πιο σκληρή, τοξική, κυνική και ρεβανσιστική κυβέρνηση, που έχουμε δει πότε. Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν έχουν ενδοιασμό να πορεύονται με τα μεγάλα συμφέροντα. Κάποιες φορές αναρωτιέσαι ποιος κυβερνάει στον τόπο…

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι 4,5 χρόνια μακριά από τις καρέκλες ήταν πολλά για αυτούς και σήμερα βγάζουν ένα… στερητικό σύνδρομο. Είδαμε λοιπόν να διαψεύδονται όσα έταζαν. Μειωμένα πλεονάσματα από το 2020. Ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και δεν είπε ούτε λέξη για αυτό και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να σημαίνει ανάπτυξη για όλους, για να τα δώσει σε αυτούς που έχουν μεγάλα κέρδη.

Πως είναι δυνατόν να μιλάνε για ανάπτυξη όταν διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καταργούν όλα τα μέτρα που είχαμε ανακοινώσει εμείς το Μάιο.

Διαψεύδονται οι προσδοκίες που εξαφανίστηκαν όλοι αυτοί σαν γραφικές φιγούρες. Δεν είναι όμως γραφική υπόθεση τα εθνικά μας θέματα. Είναι πολύ κρίσιμο το ότι εμείς κάναμε σωστό αυτό που πιστεύαμε για την πατρίδα μας.

Τούτη την ώρα ο τουρκικός στρατός εισβάλει στη Βόρεια Συρία, τα τουρκικά πλοία αλωνίζουν την κυπριακή ΑΟΖ.

Διαψεύδονται γιατί σε 3 μήνες αφήσαμε τη Μορια με 5.000 και τώρα είναι 13.000, διαψεύστηκαν για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και διαψεύδονται και για την υπόθεση της Novartis κατηγορώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Το μεγάλο πάρτι της διαφθοράς, που αντί να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθσης, στήνουν προανακριτικές επιτροπές για μια σκευωρία.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα, την οποία γνωρίζουμε. Γατί μας θυμίζει τους τρόπους που βρεθήκαμε στην χρεοκοπία και άρα μας θυμίζει τους αγώνες που πρέπει να δώσουμε, όχι για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του ελληνικού λαού. Γιαυτό όλα όσα πέτυχε ο συντοπίτης σας Παύλος Πολάκης είναι δικές σας κατακτήσεις.

Για αυτό είμαστε εδώ σήμερα στα Σφακιά, για να ακούσω την κριτική σας και επειδή στα Σφακιά ήταν πάντα μπροστά στον αγώνα και αυτή τη φορά θα ξέρουμε πως θα είναι μία μεγάλη νίκη για την προοδευτική σημασία του τόπου” επεσήμανε ο κ. Τσίπρας ο οποίος στη συνέχεια συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με τον κόσμο, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν.

Μεταξύ άλλων ερωτήσεων ο κ. Τσίπρας απάντησε σε ερωτήσεις για το ασφαλιστικό και το νόμο Κατρούγκαλου, για τη μείωση ανεργίας στην Κρήτη 10%, για την αύξηση της χρηματοδότησης έργων ΕΣΠΑ, για τα μεγάλα έργα όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι, την Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης, που θα εξοικονομήσει τεράστια οφέλη σε ενέργεια και περιβάλλον, για την έρευνα αξιοποίησης πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα δυτικά της Κρήτης, μία έρευνα που όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “σχεδιάστηκε με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αλλά με συμμετοχή των ελληνικών πετρελαίων, ως εταιρεία, που είχε συμφωνηθεί να είναι 100% υπό δημόσιο έλεγχο”

Δείτε την ομιλία του:

zarpanews.gr

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είστε πορφυρογεννητοι αλλα προσπαθήσατε πολύ να γίνετε. Διορίσες ξάδερφο, έκανες γυναίκα καθηγήτρια πανεπιστημίου, έβαλες συνέταιρο του μπαμπά στο επικράτειας να πίνει φραπέδες, Παπάς γιος υπουργός Παπάς μπαμπάς στον ΟΑΣΘ, Πετσιτης λαμόγιο, θα μπορούσα να θυμηθώ πολλά ακόμα, κότερα και πούρα για ξεκούραση, να σου ανοίγουν την πόρτα να κατέβεις , ταξιδάκια στο Παρίσι με το προεδρικό τζετ κλπ να μην πω για το ότι φορολόγισες και τον αέρα που αναπνέουμε . Έκανες ότι ακριβώς έκαναν και οι προκάτοχοι σου, κρίμα μόνο που σε ψηφίζαμε και σε διατηρήσαμε στην Βουλή όλα αυτά τα χρόνια. Δεν εχει σημασία όμως , καρέκλα δεν ξαναβλέπεις ούτε στον αιώνα, καμία τσόντα κυβέρνησης μπορεί να γίνεις στον μελλοντικό μεγάλο συνασπισμό που θέλουν και οι «προστάτες/δανειστές» μας. Όσο για τα Σφακια, φρόντισε εκεί ο «πολιτευτης» σου να δώσει παροχές μέχρι και στα μουλάρια. Από αυτά που διάβαζα έπεσαν χρήματα στην επαρχία πάνω από ένα Μάριο για κάθε κάτοικο, λογικό το αποτέλεσμα αλλα τώρα χωρίς την κουτάλα αυτοι οι ψηφοφόροι ξεχνάν εύκολα και πάνε για αλλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ