Αλέξης Τσίπρας: Αφελής η πρωτοβουλία Μητσοτάκη για δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα

αλέξης-τσίπρας-αφελής-η-πρωτοβουλία-μ-896894

«Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Συμπληρώνει δε ότι «επειδή, όμως, τα θέματα της υπεράσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι σημαντικότερα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, δε θα σταθώ στην αστοχία της κυβέρνησης».

Συνεχίζοντας τονίζει: «Θα την καλέσω όμως να σταματήσει να ρίχνει νερό στο μύλο των Βρετανών και αντί επιστολών δανεισμού προς το Μουσείο να ζητήσει, επ’ αφορμή των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και με την στήριξη όλων μας, την οριστική επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα».

Η εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου απαντώντας στο αίτημα του έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για δανεισμό των γλυπτών του Παρθενώνα το 2021, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, δήλωσε στα Νέα ότι «προϋπόθεση για να μπούμε σε οποιαδήποτε συζήτηση περί δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι να αναγνωρίσετε ότι νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι η Βρετανία και όχι η Ελλάδα».

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το αίτημα δανεισμού δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αναγνώριση της κυριότητάς τους από τους Βρετανούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook