Αλέξης Χαρίτσης: «Σε όλο τον κόσμο βλέπουν σκάνδαλο Novartis και στην Ελλάδα σκευωρία»

αλέξης-χαρίτσης-σε-όλο-τον-κόσμο-βλέπ-1001536

Τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ μετά τις 30 Απριλίου, οπότε και λήγει το υφιστάμενο καθεστώς, προτείνει ο Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας μάλιστα πως η Λούκα Κατσέλη, με την εμπειρία και τη γνώση της, μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην προανακριτική που ερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στους χειρισμούς της υποθεσης Novartis, τόνισε: «Σε όλο τον κόσμο βλέπουν σκάνδαλο και μόνο στην Ελλάδα κάποια πολιτικά και μιντιακά συμφέροντα επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως σκευωρία».

Στο ερώτημα αν η προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι προς την κατεύθυνση του προοδευτικού χώρου ή προς την οικολογία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Υπομονή. Αυτό που έχει σημασία, είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το ισχυρό brand, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, θα δείτε πολιτικές και με οικολογική διάθεση και αλλά και προοδευτικές που είναι απαραίτητες, αναγκαίες και εφικτές πλέον στη χώρα μας».

Αναφορικά με τα στοιχεία που δείχνουν ότι η μεσαία τάξη πληρώνει το 51% των φόρων και ερωτηθείς κατά πόσο συνέβαλε σε αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης είπε: «Προσπαθήσαμε εν μέσω μεγάλων δυσκολιών και μέσα στο μνημόνιο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Να έχουμε υπόψη μας κι άλλα νούμερα, που τα προηγούμενα χρόνια δεν ειπώθηκαν. Η μεσαία τάξη επιβαρύνθηκε από τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Το 83% των φόρων επιβλήθηκε το διάστημα 2010-’14. Μόνο το 17% επιβλήθηκε τα επόμενα 5 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε επιβάρυνση και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κρύψαμε αυτό από τον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας τις πολιτικές της Ευρώπης απέναντι σε σειρά προβλημάτων, είπε ότι με αυτές το μόνο που καταφέρνει είναι να διευρύνει τις ανισότητες: «Η Ευρώπη όχι απλώς δεν είναι στην καλύτερή της κατάσταση, αλλά εθελοτυφλεί μπροστά στους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Ένας είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων και δυστυχώς από τη συζήτηση που γίνεται αυτές τις ημέρες για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της επόμενης περιόδου, φαίνεται ότι η Ευρώπη δεν βάζει μυαλό. Επιμένει σε περιοριστικές πολιτικές, πολιτικές λιτότητας. Αυτού του τύπου οι ανισότητες είναι που μας έβαλαν και στην κρίση. Περιμένουμε να δούμε και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τις λαϊκές τάξεις, τους μικρομεσαίους…», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τα παγκόσμια οικονομικά κέντρα εξουσίας που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο, παίζοντας στις πλάτες των Ελλήνων το χειρότερο παιχνίδι, είπε: «Το έχουμε πει εκατοντάδες φορές για τις ευθύνες του χρηματοπιστωτικού τομέα, των τραπεζών», κάνοντας λόγο για «γεράκια» πάνω από τις περιουσίες του κόσμου και για «κυβερνητικά πολιτικά συμφέροντα».

Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας και ερωτηθεί γιατί απέρριψε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, ώστε να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο, ο κ. Χαρίτσης σχολίασε: «Δεν απορρίπτουμε καμία πρόταση. Το ζήτημα της πρώτη κατοικίας είναι τεράστιο και κομβικό για την ελληνική κοινωνία. Χρειάζεται ένα ευρύ μέτωπο. Είμαστε σε επικοινωνία με φορείς που ασχολούνται χρόνια με το θέμα κι έχουν συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες μελετάμε».

«Δεν χωράνε κομματικοί ανταγωνισμοί σε αυτό το θέμα. Θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε ένα ευρύ μέτωπο», επισήμανε και πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου μετά τις 30 Απριλίου.

«Εμείς βρήκαμε ένα καθεστώς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τον νόμο Κατσέλη που εξελίχθηκε σε νόμο Σταθάκη. Τον διευρύναμε, ώστε να προστατεύσει τους συμπολίτες μας. Όταν βγήκαμε από το μνημόνιο είπαμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο καθεστώς προστασίας. Πρέπει να εφαρμοστούν τώρα πολιτικές που δεν γινόταν επί μνημονίου. Χρειάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, ένας νόμος, που θα διασφαλίζει ότι οι αδύναμοι συμπολίτες μας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις δεν θα χάσουν τα σπίτια τους. Πρέπει να σκύψουμε όλοι πάνω από αυτό», υπογράμμισε.

«Και η κυρία Κατσέλη, με την οποία έχουμε καλή επικοινωνία, μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο σε αυτό το ζήτημα, με την εμπειρία της και τη γνώση της», πρόσθεσε.

«Ο νόμος Κατσέλη, και κατόπιν Σταθάκη, είχε στόχο, και τον πέτυχε, να αποκλείσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να ενισχύσει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Όλα ξεκινούν από την πολιτική βούληση».

Για το έργο της προανακριτικής και την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή των κλήση των προσταστευόμενων μαρτύρων, ο κ. Χαρίτσης είπε πως η υπόθεση «δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με μικροκομματικές σκοπιμότητες», προσθέτοντας: Σε όλο τον κόσμο βλέπουν σκάνδαλο και μόνο στην Ελλάδα κάποια πολιτικά και μιντιακά συμφέροντα επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως σκευωρία.

Υπάρχει απόλυτη έλλειψη σεβασμού στο έργο της Δικαιοσύνης, που διυερυνά το σκάνδαλο. Δεν θα περάσει η προσπάθεια κουκουλώματος και εκφοβισμού των μαρτύρων. Όλα πρέπει να έρθουν στο φως, ο λαός δικαιούται να ξέρει ότι χάσαμε δισεκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία»…

newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook