«Φρένο» σε ανεμβολίαστους ιερείς και ψάλτες βάζει ο Μητροπολίτης Άνθιμος

φρένο-σε-ανεμβολίαστους-ιερείς-και-1353887

“Eμπάργκο” σε ανεμβολίαστους ιερείς από τα σπίτια των πιστών της μητροπολιτικής του περιφέρειας αλλά και σε ανεμβολίαστους ψάλτες από τα αναλόγια για το διάστημα από 8/1/ έως 31/1 έθεσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος.

Όπως επισημαίνει μέσω εσωτερικού εγγράφου που δημοσιεύει το orthodoxia.info, ο Μητροπολίτης πήρε αυτή την απόφαση για «να προστατευθούν οι χριστιανοί και το κύρος των ποιμένων, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, που προβλέπονται στην πόλη μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου».

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 8/1 ο κ. Άνθιμος απαγορεύει πλέον σε κάθε ανεμβολίαστο κληρικό να συμμετέχει σε οποιαδήποτε αγιαστική πράξη εκτός του ιερού ναού του, καθώς και να τελούν κηδείες. Όπως τονίζει «σε περίπτωση κηδείας ο ανεμβολίαστος κληρικός να απευθύνεται στον πλησιέστερο εμβολιασμένο κληρικό ή τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης».

Για τους ανεμβολίαστους ιεροψάλτες, «διακόπτεται η ιεροψαλτική τους διακονία στους ιερούς ναούς μέχρι νεωτέρας», ενώ όπως υπογραμμίζει δεκτοί θα γίνονται πλέον στα αναλόγια, «μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει».

Καλεί τους ιερείς που στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον έχουν κρούσμα, να περιορίσουν όσο το κατά το δυνατόν γίνεται τις δραστηριότητές τους για ένα τριήμερο, προτρέποντάς τους ωστόσο να κάνουν rapid test και μετά από λίγες ημέρες, να στείλουν τα αποτελέσματα στη μητρόπολη.

Τέλος ο κ. Άνθιμος αναστέλλει όλες τις δράσεις από τα ενοριακά κέντρα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ σε ό,τι αφορά τις εφημερίες των ναών, αυτές θα πραγματοποιούνται μόνο από έναν εφημέριο, ο οποίος θα επιφορτίζεται και με το έργο της τέλεσης των αγιαστικών πράξεων αλλά και των μυστηρίων του ναού.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook