Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Θέλουμε να ταρακουνήσουμε τον Αρναουτάκη – Με μία βροχή θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα»

αλέξανδρος-μαρκογιαννάκης-θέλουμε-0

Την ανησυχία του για τον χειμώνα που έρχεται, σε συνδυασμό με την απουσία μέτρων πρόληψης, εξέφρασε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης σε δηλώσεις του στον SUPER FM 89.6.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά», με αφορμή την επερώτηση του προς την διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης σχετική με την προετοιμασία για ενδεχόμενη κακοκαιρία, σχολίασε οτι βιώνοντας πέρσι τις τραγικές καταστάσεις, είναι έντονες οι ανησυχίες μήπως φέτος ξαναγίνουν ίδια.

Έτσι, ζήτησε από τον περιφερειάρχη να παραθέσει το  σχεδιάγραμμα που έχει για να αντιμετωπιστούν ανάλογα περιστατικά. Χαρακτηριστικά, σχολίασε: «Θέλουμε να ταρακουνήσουμε τον περιφερειάρχη και τα αρμόδια όργανα για να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις.»

Αναφερόμενος στις διαδικασίες εν όψει χειμώνα, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος ήταν από τις δραστηριότητες της περιφέρειας:

«Υπάρχουν ευθύνες και από το κεντρικό κράτος αλλά και την περιφέρεια, που έχει αρμοδιότητα ρέματα και ποτάμια, το οδικό δίκτυο, αλλά και να πιέζει το κράτος αν βλέπει οτι εκείνο καθυστερεί. Στόχευσαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και όχι να φροντίσουν να μην ξανασυμβούν.

Για παράδειγμα, απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει στο ΒΟΑΚ στον Σταλό. Με μία βροχή θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα. Πολλά προβλήματα δεν έχουν λυθεί ακόμη. Έχουμε Οκτώβριο, οι βροχές ξεκίνησαν. Θα έπρεπε όλα να γίνουν νωρίτερα και να υπάρχει σχεδιάγραμμα ώστε να γίνουν εργασίες στο σύνολο των ρεμάτων και η οριοθέτηση που δεν έχει γίνει πουθενά», τόνισε σχολιάζοντας την πρόσφατη συνάντηση στην αντιπεριφέρεια σχετικά με την πορεία των εργασιών.

«Τόσο δύσκολο είναι να πάνε να κόψουν 100 κλαδιά;», σχολίασε για τα περιστατικά των δέντρων που έπεφταν από τον αέρα τις περασμένες ημέρες σε περιοχές του νομού Χανίων, συμπληρώνοντας: «Είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας. Μου είχε πει όταν τον ρώτησα οτι περιμένει την εργολαβία και θα το προχωρήσει, ενώ μπορεί να στείλει 10 άτομα να το φτιάξουν σε μισή μέρα. Συζητάμε για δενδροκοπή στο σύνολο του ΒΟΑΚ. Αυτό σταμάτησε μετεκλογικά, ενώ προεκλογικά ήταν όλοι έξω στους δρόμους. Να έχουμε συνέχεια εκλογές για να γίνονται έργα;»

zarpanews.gr

One thought on “Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Θέλουμε να ταρακουνήσουμε τον Αρναουτάκη – Με μία βροχή θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα»

  1. Πραγματι πρέπει να ληφθουν μέτρα για μια επικειμενη κακοκαιρία καθως περισυ φανηκε η αναποτελεσματικοτητα πολλων Αρχων απο την Πολιτική Προστασια Περιφερεια μεχρι Δημους Πυροσβεστικες Αστυνομιες κτλ κτλ….να δουμε κ φέτος ομως τι θα δούμε γιατί πολλα τα λογια ως αντιπολιτευση ωρα για εργα απο ολες τις πλευρες ομως πρωτιστως απο Πολιτικη Προστασια κ Περιφερεια κ Δημους!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook