Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Ο ΒΟΑΚ θα προχωρήσει επί θητείας Κυριάκου Μητσοτάκη»

αλέξανδρος-μαρκογιαννάκης-ο-βοακ-θα-1126556

Αισιόδοξος για το μεγαλεπήβολο έργο του ΒΟΑΚ είναι ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με το δεδομένο οτι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υφυπουργός Μεταφορών κατάγονται από την Κρήτη.

Όπως σχολίασε στο Zarpa Radio 89.6 και την εκπομπή του Δημήτρη Παππά, μπορεί ο κόσμος να είναι δύσπιστος σε όσα ανακοινώνονται, όμως ο ίδιος έχει εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιστεύοντας οτι το έργο θα προχωρήσει επί θητείας του:

«Μέχρι το 2022 το έργο θα έχει δημοπρατηθεί, ενώ οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί ως το 2021. Με δεδομένη την εξέλιξη του αεροδρομίου στο Καστέλι, είμαι αισιόδοξος οτι θα έχει εξελίξεις και ο ΒΟΑΚ σύντομα.»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της πανδημίας, ξεκαθάρισε οτι βλέπει τον κόσμο πολύ πιο ανήσυχο από την προηγούμενη φορά, αφού λιγότεροι πιστεύουν οτι… δεν υπάρχει ο κορονοϊός. Ξεκαθάρισε, ακόμη, οτι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η Δημόσια Υγεία, όμως δεν πρέπει να καταρρεύσει η οικονομία, αντίθετα, να βρεθεί η ισορροπία:

«Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει ξεκρέμαστο κανέναν, ούτε θα εξυπηρετούν κάποιο αντί κάποιου άλλου. Επειδή οι τράπεζες δεν κινήθηκαν όπως θα έπρεπε, κινήθηκε η ίδια με την επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ όταν κριθεί απαραίτητο θα παρθούν και άλλα μέτρα. Σίγουρα θα γίνει κάποιο κούρεμα, ενώ η όλη διαδικασία είναι άτοκη. Έχω υπάρξει επιχειρηματίας και μπόρεσα να αντιληφθώ όσα δύσκολα βιώνει ο επαγγελματίας όλα αυτά τα χρόνια.»

Ακόμη, τοποθετήθηκε για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, επισημαίνοντας:

«Το πρόγραμμα το είχαμε ζητήσει ήδη δύο φορές την άνοιξη και όταν ήρθε είπαμε οτι τα 50 εκατ. είναι πολύ λίγα. Έχουν γίνει λάθη και το συζήτησα με τον ίδιο τον περιφερειάρχη. Είναι πολύ το μάξιμουμ των 40.000€ για κάθε επιχείρηση. Το ποσό θα έπρεπε να είναι μικρότερο ώστε να ενταχθούν περισσότερες. Τα χρήματα θα κάλυπταν τις υποχρεώσεις τους, αλλά θα τις υποστήριζαν και τον χειμώνα.»

Μιλώντας για την πολιτική του παρουσία, ανέφερε οτι θα ήθελε στη θητεία του ως επικεφαλής να είναι χρήσιμος. Προτείνουμε πράγματα που υιοθετούνται, όμως ως αντιπολίτευση δεν «γαβγίζω», γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν έχω ίδιες λογικές με τον κ. Αρναουτάκη, οπότε όπου χρειάζεται να ασκείται αντιπολίτευση, το κάνω. Το σημαντικό είναι να προχωρήσει η Κρήτη.

Έχω φιλοδοξίες, αυτή τη στιγμή όμως προέχει ως περιφερειακός σύμβουλος να κάνω καλά τη δουλειά μου. Στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πικραμένου, έχω αρμοδιότητα τα ζητήματα της Κρήτης. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα και καταστάσεις που προκύπτουν», κατέληξε κ ο κ. Μαρκογιαννάκης.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Ο ΒΟΑΚ θα προχωρήσει επί θητείας Κυριάκου Μητσοτάκη»

  1. Ε την παντέρμη την καθέκλα γλυκιά που ειναι… Μη χάσεις χρόνο… να βγεις, δήμαρχος, υπουργός, βουλευτής, έτσι κάτι να κάνεις κ συ βρε παιδί μου..
    Αλλά τα βουγια οι Χανιώτες.. τόσο να σανό που τρώμε, τι να πω..

  2. Αυτό το παιδάκι βιάζεται τόσο να στρογγυλοκαθίσει την καρέκλα που δεν «πέρασε» καν από το σχολείο της αυτοδιοίκησης και της δημαρχίας , πάει καρφί για περιφερειάρχης…

  3. Μου θύμισε τον πολιτικό που γυρνά με γαϊδούρι και τάζει θα θα θα…
    Για γέλια είστε οικογενειακώς. πως δε σας φτύνει ακόμα ο κόσμος δεν ξέρω. Ο ΚΚΜ καλός είναι για υπουργός, μέχρι εκεί. Όλοι οι άλλοι άχρηστοι. Παππά για δεν τους ρωτάς να σου πούνε ένα πράγμα που έκαναν, που δε θα το έκανε κανείς άλλος.
    Εκεί να δεις αξία

  4. χαχαχαχχαχα, 30 χρόνια υποσχέσεις και χαμένα εσπα για τη Κρήτη. Κάνα καλό δρόμο μόνο ξανά στο ηρακλειοο ίσως δούμε (και θα δούμε βεβεια από το νεο αεροδρομειο Καστέλι μέχρι το Ηράκλειο χωρίς διόδια βεβεια)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook