Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Κουρασμένος» ο Αρναουτάκης μετά από 9 χρόνια, ό,τι είχε να δώσει το έδωσε

αλέξανδρος-μαρκογιαννάκης-κουρασμ-866064

«Δεν χαλαρώνουμε ποτέ» σχολίασε ξεκινώντας την συζήτηση με τον Δημήτρη Παππά στο SUPER FM ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με την προεκλογική του δραστηριότητά να ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης πήρε θέση για τα προβλήματα της Κρήτης και του νομού Χανίων, κάνοντας κριτική στον Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο αν και δήλωσε οτι εκτιμάει, πιστεύει οτι έχει κλείσει ο κύκλος του:

«Δεν είναι μια μάχη προσώπων, αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα της Κρήτης. Μου είναι συμπαθής ο κ. Αρναουτάκης, αλλά θεωρώ οτι έχει κλείσει τον κύκλο του, δεν έδειξε αυτά που έπρεπε. Στα μάτια μου είναι ένας κουρασμένος άνθρωπος με όρεξη να δουλέψει για να πάμε την Κρήτη μπροστά.

Η ομάδα μας είναι πολύ άξια, με κοινό παρονομαστή την όρεξη για το καλό της Κρήτης. Θα δουλεύουμε νυχθημερόν, αφού η περιφέρεια δεν είναι γραφείο με ωράρια, αλλά είναι για να δίνει λύσεις. Δεν θα απολογηθώ για τα εννέα προηγούμενα χρόνια, είμαι εδώ για να τους πείσω οτι όλα αυτά είναι έξω από τη δική μου λογική και δεν θέλω να αδικήσω κανέναν.Ακόμα, σχολίασε την «γκρίνια» των Χανιωτών και τις διαμαρτυρίες για άνιση ανάπτυξη στην Κρήτη:

«Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι οτι η αναπτυξιακή ισομέρεια πρέπει να είναι στο dna της Περιφέρειας. Είμαι έτοιμος να το αλλάξω αυτό και είναι του χαρακτήρα μου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο, όμως έχω καταγωγή από Χανιά. Η σύζυγός μου είναι από το Λασίθι και μητέρα μου από το Ρέθυμνο, όλη η Κρήτη κυλάει στο αίμα μου.

Δεν πρέπει να έχουν θέμα οι Χανιώτες από που είναι ο περιφερειάρχης. Αν και ο Ηρακλειώτης υποψήφιος ήταν δίκαιος απέναντι στο Χανιώτη δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εκ των πραγμάτων, είδαμε και τις καταστροφές, ξεγυμνώθηκε η διάθεση του Αρναουτάκη απέναντι στη Δυτική Κρήτη.

Είναι εφικτή η ισόρροπη ανάπτυξη. Δεν καταλαβαίνω γιατί φαντάζει τόσο δύσκολο, υπάρχουν οι αρμόδιοι περιφερειάρχες που είναι κοντά στα προβλήματα των τόπων τους και προτείνουν λύσεις. Τόσο καιρό βλέπαμε μπαλάκι ευθυνών, αυτό όμως δεν ενδιαφέρει τον κόσμο. Τον κρητικό λαό τον νοιάζει να μην έχει φανάρια και βράχια στην εθνική οδό.Το Ηράκλειο έχει το μισό πληθυσμό της Κρήτης και είναι λογικό να δίνεται βάρος, αλλά δεν μπορείς να κοιτάς μονόπαντα και να αφήνεις τον άλλο στο έλεός του.

Σχετικά με το μείζον ζήτημα του ΒΟΑΚ, παραδέχθηκε οτι θα χρειαστούν διόδια σε μια επένδυση ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου:

«Η Κρήτη έχει φτάσει σε νούμερο νεκρών όλη την Ελλάδα μαζί. Είναι πολύ σημαντικό να ξεμπλοκάρει όλο αυτό και δεν είναι προεκλογικές υποσχέσεις. Για μένα έχει προχωρήσει λάθος και θα γυρίσουμε στο μηδέν γιατί δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός, οπότε θεωρώ οτι θα πρέπει να γίνει πιο σοβαρή δουλειά. Δεν υπάρχουν δημόσια χρήματα και θα γίνει είτε με ιδιώτες, είτε από την Ευρώπη, οπότε για να είναι ελκυστικό και να φέρει και στον επενδυτή τα χρήματά του πίσω χρειάζονται διόδια. Εάν με ρωτούσε κάποιος αν θέλω διόδια, θα έλεγα όχι. Όμως δεν υπάρχει στην Ευρώπη σύγχρονος αυτοκινητόδρομος χωρίς διόδια, αφού υπάρχει και ιδιώτης επενδυτής.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο ΒΟΑΚ. Είναι δρόμος αυτός που συνδέει τη Σούδα με το αεροδρόμιο; Είναι αστείο να περνάμε από αυτό τον δρόμο. Οι Ρεθυμνιώτες δεινοπαθούν να έρθουν στο αεροδρόμιο Χανίων.»

Τέλος, μίλησε για την κομματική σφραγίδα των παρατάξεων της περιφέρειας:

«Η αγωνία του κ. Αρναουτάκη ήταν ένας ψίθυρος στον Τσίπρα «πες καμιά καλή κουβέντα για μας γιατί έχουμε πρόβλημα». Ο Τσίπρας έχει τάξει τα πάντα, το ίδιο και ο Αρναουτάκης. Τάζει κονδύλια, επιχορηγήσεις, πεντοχίλιαρα και δεκαχίλιαρα που δεν φτάνει ο προϋπολογισμός όλης της χώρας αν τα προσθέσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που συμπορεύθηκαν, ταιριάζουν τόσο πολύ, γι’ αυτό είναι και αγκαλιά και κυκλοφορούν όλη μέρα μαζί.

Οι περιφερειακές εκλογές έχουν σαφή κομματικά μηνύματα, εγώ όμως απευθύνομαι στο σύνολο των κρητικών, δε με ενδιαφέρει κανένας τι ψηφίζει.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Κουρασμένος» ο Αρναουτάκης μετά από 9 χρόνια, ό,τι είχε να δώσει το έδωσε

  1. διοδια; παει καλα ο ανθρωπος; προσπαθει να πεισει οτι με δημοσιο χρημα και γενικα με το δημοσιο δεν παει τιποτα μπροστα; καλα τρωνε τοσα χρονια οι κρατικοδιαιτοι ε; θελουν ομως και τα μπονους τους απο τους «επενδυτες»… με τα χρηματα μας, και τα χρηματα που μας δινει η ΕΕ δεν φτιαχνονται ολα; κλασσικη νεο»δημοκρατικη» αντιληψη, επενδυτες και χαρατσια στα παντα…

  2. Κοπελιά παρτε το χαμπαρι θα υπαρξουν τηλεκατευθυνομενα ψηφαλακια από τον θειο που τεθηκε εκτος κ μετα συνεργασια στο β γυρο με τον κουρασμενο Αρναουτακη θα παίξει….ωρε καψεροι της ΝΔ….χαχαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook