Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ κι ο φόβος πρέπει να μας αφυπνίσει»

αλέξανδρος-μαρκογιαννάκης-η-κλιματ-867782

Η παράταξη «Η Κρήτη Μπροστά» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ζημιωθέντες της χθεσινής τεράστιας καταστροφής, η οποία έπληξε κυρίως τις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτό που προέχει τώρα είναι η καταγραφή των ζημιών ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης των υποδομών καθώς και οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους, είτε αφορούν σε οικοσκευές, είτε σε επιχειρήσεις.

Εκφράζουμε επίσης την ευγνωμοσύνη μας σε όλα τα σώματα ασφαλείας, τα στελέχη της πολιτικής προστασίας και τους εθελοντές, που με την κρίσιμη παρέμβασή τους απέτρεψαν την απώλεια ανθρωπίνων ζωών.

Αυτές τις δύσκολες ώρες δεν χωρούν αντιπαραθέσεις και απόδοση ευθυνών, αλλά απαιτείται σύμπνοια και συνεργασία. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, κι ο φόβος ότι θα αντικρίσουμε παρόμοιες εικόνες στο μέλλον – ή και χειρότερες αν είμαστε απροετοίμαστοι– πρέπει να μας αφυπνίσει. Από σήμερα ήδη οφείλουμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να συντονιστούμε προκειμένου να εκπονηθεί σχέδιο για την άμεση αποκατάσταση των υποδομών με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Οφείλουμε να θέσουμε ως προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα και τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση

ακραίων καιρικών φαινομένων.»

zarpanews.gr

One thought on “Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ κι ο φόβος πρέπει να μας αφυπνίσει»

  1. Το αφεντικό του είπε να χρησιμοποεί την λέξη ΦΟΒΟ όσο πιο συχνα γίνεται γιατι ο Φόβος είναι ο σανός !! Το μόνο φόβο τον έχετε εσεις, η συμμορία της Ν..Δ. Εμείς το μόνο φοβο που έχουμε φιλε μου είναι πως θα περάσουμε ΜΙΑ ακόμα μέρα με ανίκανα ανθελληνικά πολιτικά ανδρείκελα και πόσες κλωτσιές πρέπει να ρίξουμε για να σας πετάξουμε έξω να δούμε άσπρη μέρα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook