Αλέξανδρος Διακόπουλος: Δεν υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία

Την άποψη ότι δεν θα υπάρξει “θερμό επεισόδιο” με την Τουρκία μετά το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη γείτονα και τη Λιβύη, εξέφρασε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, σύμβουλος Εθνικής ασφάλειας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει έρευνες ή γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Όπως σημείωσε: «Έκαναν τη συμφωνία για να την επικυρώσουν γιατί θεωρούν ότι ο Σαράζ δεν έχει πάρα πολύ καιρό μπροστά του για να μείνει στη θέση του, γι’ αυτό πιέζονται να πετύχουν μία συμφωνία με τον Σαράζ όσο είναι ακόμη εκεί και μπορεί να δηλώνει πρόεδρος της Λιβύης. Γι’ αυτόν τον λόγο το μνημόνιο συμφωνίας είναι μία συμφωνία μεταξύ Τουρκίας – Σαράζ, δεν είναι μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης» και αναφορικά με το ενδεχόμενο γεώτρησης από την Τουρκία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα τόνισε: “Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί… Υπάρχει μια εργαλειοθήκη με διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιείς ανά περίπτωση. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαριοπούλα εάν χρειάζεσαι μυγοσκοτώστρα, γιατί αντί να σκοτώσεις τη μύγα, θα σπάσεις τον τοίχο. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιείς τη βαριοπούλα για άλλες δουλειές” υπογράμμισε ο κ. Διακόπουλος.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε “φαιδρή” τη συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, σημειώνοντας ότι “έχουν παραβιάσει κάθε έννοια δικαίου”.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόκλησης “θερμού επεισοδίου” εξαιτίας του μνημονίου Λιβύης- Τουρκίας διευκρίνισε: “Είναι τόσο παράνομο και έωλο που θα γυρίσει εις βάρος αυτού που το ξεκίνησε. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου. Δεν υπήρχε πριν τη συνάντηση και δεν υπάρχει και μετά τη συνάντηση. Η συνάντηση αυτή ήταν μια μορφή επικοινωνίας και μία μορφή πολιτικής. Οι δίαυλοι επικοινωνίας μένουν και καλώς μένουν ανοιχτοί. Η συζήτηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι μία συζήτηση που έθεσε η τούρκικη πλευρά. Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όμως, είναι τεχνικά μέτρα μεταξύ υπουργείων άμυνας”.

Πηγή: enikos.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συμφωνώ απόλυτα, μακάρι να βγάλουμε σαν λαός τις πολιτικές παρωπίδες και να καταλάβουμε ότι οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σουδα κάνουν την Ελλάδα μια Υπερδύναμη που κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να συγκρουστεί με οποιοδήποτε τρόπο. Εκτιμώ ότι τα ¨λεκτικά νταηλικια και τα καραγκιοζέ καραβοτρυπανα είναι για την στήριξη και επιβίωση του Καραγκιόζη Εντρογαν που σε 1-2 χρόνο το πολύ δεν θα θυμάται κανείς μας !!! Η όλη αναμπουμπούλα και ανησυχία δημιουργήται γατί δυστυχώς τα δικά μας ΜΜΕ ψαρώνουν και αναφέρουν καθημερινά, ώρα με την ώρα τι είπε ο Καραγκιόζης λες και είναι παπαγαλάκια του δημιουργώντας ένα αίσθημα ανασφάλειας στο λαό.
    Σταματήστε να ασχοληθεί, να ανυσυχητε και συγκεντρωθείτε στο να ξανασηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά όπως της αξίζει και μας αξίζει.
    Καλές γιορτές σε όλους !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ