Αλαλούμ στο εσωτερικό της κυβέρνησης – Το Μαξίμου «άδειασε» τον Άδωνι για το ωράριο καταστημάτων

αλαλούμ-στο-εσωτερικό-της-κυβέρνησης-1085498

«Μπλόκο» στον Άδωνι για τη μείωση του ωραρίου των καταστημάτων προτού καν συναντηθεί με τους φορείς

Αναβρασμός και χάος επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τους υπουργούς να τσακώνονται με βουλευτές και το Μαξίμου να μπλοκάρει… υπουργούς.

Μετά την κόντρα Γεωργαντά – Μαντά στη Βουλή, τα πικρόχολα σχόλια βουλευτών που ακούστηκαν χθες για το επετειακό βίντεο της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα βλέπουμε το Μαξίμου να «αδειάζει» με κυβερνητικές πηγές τον Άδωνι Γεωργιάδη για το ωράριο των καταστημάτων.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο υπήρχε πρόταση για μείωση του ωραρίου λειτουργίας στα καταστήματα, προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ζητώντας αυτοσυγκράτηση από τις επιχειρήσεις, θα πρότεινε σήμερα στη συνάντησή του με εκπροσώπους φορέων που εκπροσωπούν συνολικά το λιανεμπόριο, ΕΣΕΕ και ΣΕΛΠΕ, να μειωθεί το ωράριο στα καταστήματα κάποιες ώρες τον χειμώνα. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για μείωση κατά 2 ώρες ημερησίως προκειμένου να μειωθεί κατά 5%-7,5% η ημερήσια κατανάλωση ενέργειας.

Ωστόσο το Μαξίμου διαρρέοντας κυβερνητικές πηγές, διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν να εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου των καταστημάτων, ως υποχρεωτικό μέτρο. «Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή στο ωράριο στα καταστήματα» αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι «κάθε εμπορικός σύλλογος μπορεί να ρυθμίσει το ωράριο λειτουργίας του ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει και το κάθε κατάστημα».

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook