Αλαλούμ με τον εμβολιασμό όσων πέρασαν κορονοϊό, τι θα γίνει με το πιστοποιητικό

αλαλούμ-με-τον-εμβολιασμό-όσων-πέρασα-1235998

Δεν θα ακυρώνονται αυτόματα τα ραντεβού εμβολιασμών όσων νόσησαν από κορονοϊό σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Έτσι, για αυτό το λόγο αρκετοί πολίτες που έχουν νοσήσει από κορονοϊό δεν έλαβαν ποτέ το ακυρωτικό sms για τον εμβολιασμό τους όπως περίμεναν σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί.

Όσοι έχουν νοσήσει δηλαδή δεν τους μπλοκάρει αυτόματα το σύστημα του embolio gov.gr ούτε και θα τους σταλούν ακυρωτικά sms όπως είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει. Ωστόσο, αρκετοί πολίτες από εκείνους που έχουν νοσήσει έχουν ήδη λάβει sms, με την κατασταση ετσι να περιπλεκεται και να τοποθετηθεί οσους περασαν τον ιό σε δύο κατηγορίες. Σε οσους ελαβαν ακυρωτικό sms και σε εκείνους που δεν έλαβαν και δεν πρόκειται να λάβουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του news4health.gr, ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση οφείλεται σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα τα οποία μένει να απαντήσει η Επιτροπή Εμβολιασμών μεταξύ άλλων.

Αρχικά, με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού είχε ανακοινωθεί ότι όποιος νοσήσει από κορονοϊό θα ακυρώνεται αυτόματα το ραντεβού του καθώς σύμφωνα με σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών τα άτομα τα οποία έχουν φυσική ανοσία συστήνεται να εμβολιάζονται τουλάχιστον ένα εξάμηνο μετά την νόσησή τους.

Εξάλλου την 1η Ιουνίου ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είχε εξηγήσει ότι αν κάποιος έχει προγραμματισμένο ραντεβού και νόσησε πρόσφατα, θα λάβει ένα μήνυμα ακύρωσης και μετά από έξι μήνες, θα του έρθει άλλο μήνυμα για νέο ραντεβού.

Επιπλέον τα ίδια είπε δηλώσει και από την πλευρά του, ο ο Γ. Γεωργαντάς, υφυπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης στις 2 Ιουνίου. Όπως είχε διευκρινίσει όσοι έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσε ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook