Αλαλούμ με το ψάρεμα: Άλλα λέει ο Χαρδαλιάς, άλλα το ΦΕΚ…

αλαλούμ-με-το-ψάρεμα-άλλα-λέει-ο-χαρδαλ-1194642

Αλαλούμ μετά την κυκλοφορία του νέου ΦΕΚ (1076 – 20/3/21)όπου πάλι η διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας καλείται να μεταφράσει τα γραφόμενα προκαλώντας ερωτήματα για τις συνεννοήσεις που γίνονται με το Μέγαρο Μαξίμου και τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

Παρότι το ΦΕΚ, που έχει ισχύ από σήμερα 6:00 το πρωί, δημοσιεύτηκε στις 3:30 το μεσημέρι, δεν κατάφερε να μας δώσει απαντήσεις, ενώ η αδυναμία χρήσης αυτοκίνητου κάνει ουσιαστικά σχεδόν αδύνατο το ψάρεμα, ακόμα και όσους ανήκουν σε δήμους που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Το ψάρεμα, σαν ερασιτεχνική αλιεία, ενσωματώθηκε στο Άρθρο 3 Παρ.2 (θ), και το σκάφος Άρθρο 5 εξαιρέσεις περιορισμού (ζ):

3.2.(θ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα ή οικογενειών (συζύγων/ συμβιούντων και τέκνων), συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων και της μετακίνησης προς τον σκοπό ερασιτεχνικής αλιείας με πλωτό μέσο μήκους έως οκτώ (8) μέτρων, υπό την προϋπόθεση τήρησης της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.

5.1.(ζ) Διενέργειας ερασιτεχνικής αλιείας με τη χρήση σκαφών μήκους έως οκτώ (8) μέτρων σύμφωνα με την περ. θ) της παρ. 2 του άρθρου 3.

Μετακίνηση εντός των ορίων του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου

Τι μας «χαλάει» με το νέο ΦΕΚ – Επιτρέπεται το ψάρεμα… αλλά είναι σαν να μην επιτρέπεται:

– Δεν αναφέρει τι συμβαίνει με την αλιεία από ακτή

– Δεν αναφέρει πόσα άτομα επιτρέπονται στο σκάφος

– Η αδυναμία χρήσης αυτοκινήτου δεν επιτρέπει την μεταφορά του εξοπλισμού μας για ψάρεμα ή απόπλου από σκάφος (βενζίνες κλπ.)

– Ελάχιστα σκάφη βρίσκονται στη θάλασσα σε ετοιμότητα που ακόμα και με το ποδήλατο (αν υποθέσουμε ότι μπορεί να μεταφέρει καύσιμο) μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει. Τα περισσότερα μικρά σκάφη βρίσκονται σε τρέιλερ. Για να πάει λοιπόν κάποιος για ψάρεμα θα πρέπει να το μεταφέρει και να το ρίξει με το αυτοκίνητό του. Αν βρισκόντουσαν στο νερό από το Νοέμβρη, την πρώτη απαγόρευση σε ακινησία, η στρειδώνα αλλά και το αλάτι θα κατάστρεφε το σκάφος και την διάρκεια ζωής του.

Πηγή: boatfishing.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook